4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İlkel ulaşım artık sonlandı

Yüksekova ilçesinde, köprü olmadığı için Zap Deresi'ni tehlikeli yöntemlerle geçen Erdal mezrası sakinleri, valilik sayesinde asma köprüye kavuştu.


Yıllardır derenin karşı tarafına geçmek için bellerine bağladıkları iplerle ulaşımı sağlayan 15 hanelik mezranın sakinleri, valilik tarafından yaptırılan köprü ile iki bayramı bir arada yaşadı. Demirden yaptıkları tek kişilik oturağa kendilerini iple bağlayarak çelik halat yardımı ile karşıdan karşıya geçen mezra sakinlerinin tehlikeli yolculuğu, yaklaşık 1 yıl önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkanı Ahmet Korkmaz ile İHA ekibinin gündeme getirdiği, 'Köylülerin ilginç ve tehlikeli ulaşım çilesi' haberi üzerine Hakkari Valiliği'nin yaptırdığı asma köprü ile son buldu.


Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Köye Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan asma köprü sayesinde mezra sakinlerinin yıllar sonra da olsa yaşadıkları ulaşım sıkıntısından kurtulduğunu ifade etti.


Tarım ve hayvancılıkla uğraşan mezra sakinlerinden Bişar Genç ise yıllardır köprü olmadığı için büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Köprü olmadığı kadın ve çocuklar da dahil belimize ip bağlayarak karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyorduk. Asma köprünün yapılmasıyla birlikte mezramız her alanda büyük bir rahatlığa kavuşacak" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 13:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?