2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

İlkel ulaşıma greyder çözümü

Kar yolları kapattığı için hastaların kızaklarla, ev ihtiyaçlarının sırtla taşındığı ve öğrencilerin patika yolda kara bata çıka okula gittiği Hakkari Bay köyü Yukarı Mahalle'deki ulaşım çilesine son verildi. İş makinesinin geldiğini öğrenen bir grup çocuk ise köye giriş yapan karla mücadele ekibini alkışlarla karşıladı.

Yaklaşık 3 gün önce Cemal Beyter (22) isimli böbrek hastası bir gencin kızakla çekilerek 112 Acil Servis ambulansına kadar ulaştırıldığı, öğrencilerin yürüyerek okula ulaşabildiği ve köylülerin ihtiyaçlarını sırtlanarak evlerine götürmek zorunda kaldığı Yeni Mahalle yolu, Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri tarafından açıldı.

Bay köyü Yukarı Mahalle yolunu açmaya giden Hakkari Belediye Başkanlığı'na ait iş makinesini karşılarında gören çocuklar büyük sevinç yaşadı. İş makinesi kar yığınlarını yoldan uzaklaştırırken, çevresinde toplanan bir grup çocuk ise karla mücadele ekibini alkışlayarak sevinçlerini dile getirdi. Narin Beyter isimli bir kız çocuğu, ailelerinin yardımıyla küreklerle açılan patika yoldan evlerinden 2 kilometre uzaklıkta bulunan okula gittiklerini belirterek, yollarını açan belediye karla mücadele ekibine teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 11:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?