3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

İlköğretim okullarında bilgi yarışması

Hakkari İl Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında 'Beslenme' konulu bilgi yarışması düzenlendi.


Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmaya il ve ilçelerden toplam 7 okulun katıldı.

Jüri üyeliklerini İl Mille Eğitim Şube Müdürü Nurettin Özdemir ve İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr. Nilgün Özgünay yaptığı yarışmada okul ekiplerine her biri 10 puan değerinde toplam 15 soru soruldu. Her okulda 3 öğrencinin katıldığı yarışma sonunda 7 okuldan 4 okul soruların tamamını cevaplandırarak eşit puan aldı. Jüri üyeleri okullar arasındaki eşitliğin bozulması ve birincinin belirlenmesi için öğrencilere 4 yedek soru daha sordu. Bu sorulara da doğru cevap veren öğrenciler arasında eşitlik bozulmayınca okul müdürlerinin görüşleri alınarak 4 okul arasında kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonunda Yüksekova 50. Yıl İlköğretim Okulu birinci olurken, Yüksekova Kuru Köyü İlköğretim Okulu ikinci, merkez Şehit Çetin Deniz İlköğretim Okulu üçüncü, merkez 23 Nisan İlköğretim Okulu ise dördüncü oldu.


Hakkari Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından yarışma sonunda dereceye girerek birinci olan okul öğrencilerine birer diz üstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere dijital fotoğraf makinesi, üçüncü olan öğrencilere ise birer bisiklet hediye edildi. Diğer okul öğrencilere ise kırtasiye malzemeleri hediye edildi. Yarışmayı okul müdürleri ve öğrenciler izledi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 14:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?