4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İmamdan çocuklara trafik eğitimi

Hakkari'nin Doğanlı köyünde imamlık yapan Yılmaz Önal, köyde sık sık meydana gelen trafik kazalarını önlemek için çocuklara trafik eğitimi veriyor.

Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan 20 hane, 200 nüfuslu Doğanlı köyünde son 9 yılda meydana gelen 10 ayrı trafik kazasında 6 çocuk hayatını kaybetmiş, 4 çocuk ise yaralanmıştı. Köyün içinden geçen karayolu nedeniyle meydana gelen trafik kazalarını önlemek için çalışma başlatan Yılmaz Önal, örnek bir davranış sergileyerek, karayolu kenarında topladığı çocuklara trafik kurallarını anlatıyor. Çocukların özellikle karşıdan karşıya geçerken neler yapması gerektiğini anlatan Doğanlı Köyü Camii imamı Önal, uygulamalı trafik eğitimi veriyor.

Doğanlı köyü sakinlerinden Ethem Zirek, Hakkari'den 45 kilometre uzaklıkta bulunan köylerinde çok sık trafik kazası meydana geldiğini söyledi.

Zirek, "Köyümüze atanan genç imam her konuda bizlere yardımcı olmaktadır. Çocuklarımız imam tarafından eğitiliyor. Bu eğitimi alan çocuklarımız karşıdan karşıya geçerken uyulması gereken kuralları uyguluyor. Bu da trafik kazalarının önlenmesine neden oluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 15:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?