2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

İmamdan örnek davranış

İŞTE ÖRNEK İMAM

Hakkari Şeyh Gülüreş Baba Camii imamı Celalettin Kurt, cami bahçesinde yetiştirdiği ağaçların meyvelerini dar gelirli ailelere dağıtıyor.

Hakkari'nin Biçer Mahallesi'nde bulunan caminin imamı Celalettin Kurt, bir süreden beridir bu örnek davranışını sürdürüyor.Yetiştirdiği 100 ağaçtan 2 ton elma elde etmeyi başaran imam, elmaları dar gelirli ailelere dağıtıyor.

İmam Celalettin Kurt, cami bahçesine yıllarını vererek kiraz, erik, şeftali, kayısı, incir, ceviz ve elma ağacı olmak üzere birçok meyve ağacı yetiştirdiğini belirtti. Yaz aylarında elde ettiği 1,5 ton erik ve sonbahar aylarında elde ettiği 2 ton elmayı kendi elleriyle dar gelirli ailelere dağıtıyor.

Camiyi kısa sürede adeta bir cennet bahçesine çeviren imamın ayrıca, caminin yan tarafında taziye yeri ve cenaze yıkama bölümleri da açarak ilde bir ilke imza attığı belirtildi.

İmamın görevinin sadece ezan okuyup namaz kıldırmak olmadığını belirten Kurt, bunun yanında sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık verilmesi gerektiğini ifade ederek boş vakitlerinde ise ağaç diktiğini söyledi.

Biçer Mahallesi sakinlerinden A. Vahap Ağacanoğlu ise imamın her yıl büyük bir emek sarf ederek yetiştirdiği meyveleri fakir vatandaşlara dağıtarak örnek bir davranış sergilediğin belirtti. İmamın elinde elmaları alan çocukların sevincinin gözlerinden okuması ise dikkatlerden kaçmadı.

İŞTE ÖRNEK İMAM
İŞTE ÖRNEK İMAM
İŞTE ÖRNEK İMAM
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 12:08:03
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 12:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?