4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İmamdan sonra, oğlu da PKK'lı çıktı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde, geçen Haziran ayında güvenlik güçlerince yapılan operasyonda PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Cevizli Köyü fahri imamı M.S.D.'nin oğlu da bomba düzeneğiyle yakalandı.

4 gün önce imamın evine baskın düzenleyen jandarma, fahri imam M.S.D.’nin oğlu A.D.'yi uzaktan kumanda düzenekli bombayla yakaladı.

Jandarma tarafından 3 Haziran 2007'de yapılan operasyonda Çukurca İlçesi'ne Cevizli Köyü fahri imamı M.S.D. ve beraberindeki 8 kişi, PKK terör örgütüne yardım yataklık ve lojistik destek sağlamak suçlarından yakalanmış, imam M.S.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 Araştırmalarını sürdüren jandarma, 4 gün önce imam M.S.D.'nin evine yeniden baskın düzenledi. Evde yapılan aramada imam M.S.D.'nin oğlu A.D. tarafından hazırlanmış el yapımı uzaktan kumandalı bir bomba düzeneği ile elektrik malzemeleri ele geçirildi.

Cumhuriyet savcılığı tarafından yapılan tahkikat sonrası mahkemeye sevk edilen A.D., terör örgütüne yardım yataklık ve malzeme desteğinde bulunmak suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Behçet DALMAZ/DHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 12:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sıla bulut IP: 85.102.215.xxx Tarih : 24.08.2007 17:42:03
yha yine bi sürü şehit geliooo ben çook üzülüyorum vatan için canlarını veriyolar allh yardımcıları olsun lanet teröre son verelim yhaaa dualrım sizinle sizi çook sewiyorum..