5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

İmamsız cuma namazı!

HAKKARİ'DE İMAMSIZ CUMA NAMAZI

Hakkari Belediye Başkanlığı binasının alt katında bulunan mescitte bugün kılınan cuma namazında görevli imam olmayınca, cemaat içinde bulunan bir sanatçı müezzinlik, beden eğitimi öğretmeni ise imamlık yaptı.

Hakkari Belediye Başkanlığı'nın alt katında bulunan mescitteki, görevli imamın izinde olması nedeniyle cuma namazına kılmaya gelenler bir süre şaşkınlık yaşadılar. İmamın izin olduğunun ve yerine görevlendirme yapılmadığının anlaşılması üzerine cuma namazına gelen üniversite öğrencisi ve yöresel ses sanatçısı olan Umut Temirağa ezan okuyup müezzinlik yaparken, İmam Hatip Lisesi mezunu olan Hakkari Beden Eğitim İl Koordinatörü Fahri Güldal ise imamlık yaptı.

Camide çıkan bazı vatandaşlar, mescide girdikten sonra bir süre imamı aradıklarını, daha sonra müezzinlik yapan sanatçı ve imamlık yapan beden eğitimi öğretmeni sayesinde cuma namazı kıldıklarını anlattılar.

Hakkari İl Müftülüğü yetkilileri ise imamın izinde olduğunu, yerine başka birini görevlendirmeyi ise unuttuklarını belirttiler.

HAKKARİ'DE İMAMSIZ CUMA NAMAZI
HAKKARİ'DE İMAMSIZ CUMA NAMAZI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 14:30:01
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 15:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?