5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

İmdada taş ocaklar yetişti

HAKKARİ'DE ELEKTRİK OLMAYINCA DEVREYE TAŞ OCAKLAR GİRDİ

Hakkari'de dünden beri başlayan ve birkaç gün daha devam edeceği açıklanan elektrik kesintisi üzerine bazı esnaf taş ocaklar üzerinde çay yapmak zorunda kaldı.

Vangölü EDAŞ, Van'ın Başkale ilçesi ile İran arasındaki enerji hatlarındaki çalışmalar nedeni ile Hakkari ve ilçelerine 3 gün boyunca elektrik verilemeyeceğini açıklamıştı. Kesintinin başlaması üzerine Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye Halk Pazarı esnafı ise çaylarını taş ocaklar üzerinde yapmak zorunda kaldılar. Elektrik olmadığı için perişan olduklarını belirten esnaflar, arkadaşları ile birlikte pazarın önünde taş ocak yaparak burada çay yaptıklarını belirttiler. Esnafların yanına gelen

kapatılan eski DTP İl Başkanı Hıvzullah Kansu da esnaflarla taş ocağının başında bir süre sohbet ederek onlarla birlikte çay içti. Çay yapmanın bu şekilde daha ekonomik olduğunu belirten esnaflardan Emin Kurt, "Hakkari'de 3 gün boyunca elektrik olmayacağını öğrendik. Biz de esnaflarla birlikte iş yerimizin önünde bir taş ocak yaparak çayımızı burada yapıyoruz. Böylesi biz esnaflar için daha ekonomik oluyor. Burada hem çay içip hem de birlikte sohbet ediyoruz" dedi.

HAKKARİ'DE ELEKTRİK OLMAYINCA DEVREYE TAŞ OCAKLAR GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 13:52:00
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 14:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?