4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İmsakiyeli sigara bırakma uyarısı

Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKADER) 'Dünya Kalp Haftası' nedeniyle vatandaşlara Ramazan ayı içersinde sigarayı bırakmanın yollarının anlatıldığı imsakiyeler dağıttı.


İHA muhabirine açıklamada bulunan Zararlı Alışkanlıklarla Mücadele Eğitim Projesi Rehberlik ve Danışma Merkezi (ZAMEP) Proje Koordinatörü Sefer Kaçmaz, hadisi şerifte de buyrulduğu gibi orucun kötülüklere karşı bir kalkan olduğunu belirtti.

Kalp Haftası nedeniyle 600 adet bastırdıkları imsakiyelerde sigarayı bırakmanın yollarının anlatıldığını söyleyen Kaçmaz, Ramazan ayının sigara bırakmak için büyük fırsat olduğunu ifade etti. Kaçmaz, "İlk günlerde mümkün olduğu kadar sigara içmenin yasak olduğu
yerlerde vakit geçirin.

Sigarayı hatırlayacak alkol kahve ve gibi içecekler kullanmayın. Su ve meyve suyunu tercih edin. Elinize para, kalem, top gibi şeyler alarak oyalanın. Dişlerinizi fırçalayın, az ancak sık yemek yiyin. Kısa süreli beden eğitimi hareketlerini yapın ve kendinizi ödüllendiriniz" dedi.


Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Genco Erkek Kuaförü'ndeki gençlerle de bir araya gelen Kaçmaz, gençlere sigaradan uzak durmaları tavsiyesinde bulunarak sigarayı bırakmanın yollarının anlatıldığı imsakiyeleri dağıttı. Kuaför Nevzat Engin ise, mübarek Ramazan ayı içerisinde vatandaşları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için böyle bir çalışma yapan dernek yetkililerini teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 22:12:26
Güncelleme :2 Ekim 2007 Salı 16:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hacer şahbenderoglu IP: 88.229.110.xxx Tarih : 29.09.2007 23:09:22

bu haber gerçekten çok önemli çevremizde ögrenciler var sıgaraiçenler bu proje çok önemli böyle faliyetlerde çok çnemli