4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İngiliz turistler Cilo'da

Hakkari'ye gelen 11 kişilik İngiliz turist gurup, 3 bin 800 metre rakımlı Cilo Dağı'ndaki Buzullar, Sat Gölleri ve Meydanbelek yaylasını gezdiler.


Bir zamanlar teröristlerin kol gezdiği dağlarda, Mehmetçiğin sınır boylarında güvenliği sağlaması ile birlikte canlılık yaşanınca turist gruplar da gelmeye başladı. Cilo Dağı Derneği tarafından uygulanan Sat göllerinin yayla turizmi ile tanıtılması projesi çalışmaları doğrultusunda Yüksekova ilçesine gelen 11 kişilik İngiliz turist grubu Cilo Dağı bölgesini dolaştı. Cilo Doğa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halit Soydan, öncülüğünde yaylaya çıkarılan turistlere, doğa güzellikleri tanıtıldı.


Amaçlarının bölgedeki yayla turizmini tanıtmak olduğunu belirten Halit Soydan, turistlerle birlikte 3 bin 800 metre yükseklikteki Buzullar, Sat Gölleri ve Meydanbelek yaylasını dolaştıklarını ifade etti. Soydan,"Turistlere ilimizin doğal güzelliklerini tanıttık. Yüksekova ilçesinde bulunan Cilo Dağı eteklerindeki güzellikler karşısında şaşırdıklarını söyleyen turistler, bu bölgeye bir tur düzenlemek için girişimler yapacaklarını söylediler. Gezdirdiğimiz turistler, bu doğal yaylaların küresel ısınma karşısında daha da önem kazandığını ve görülmeye değer yer olduğunu belirttiler. Biz bölgemizdeki güzelliklerin tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz, Cilo Dağı eteklerinde bulunan güzelliklerin tanıtımını yapmak için başlattığımız çalışmalarla, bölgeye gelen bütün turistleri buralara götürmeyi hedefliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 16:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?