4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İnsan kaçıran şebekeye darbe

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen bir operasyonda, insan kaçakçılığı yapan bir şebeke çökertilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 10 kişiden 6'sının tutuklandığı bildirildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan basın açıklamasına göre, Hakkari'de yapılanan bir organize suç örgütü vasıtasıyla İran'dan Türkiye'ye illegal yollarla giriş yapan farklı milliyetteki yabancı şahıslara sahte pasaport temin edildiği ve yurtdışına çıkartmak üzere batı illerine götürüldüğü tespit edildi. Bu organizasyon çökertmeye yönelik Kaçıkçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan ve 5 ay süren VEDA-30 planlı operasyon kapsamındaki çalışmalar tamamlandığı belirtilen açıklamada "Ticari bir minibüs içerisinde A.D., Ö.A. ve M.Ç. isimli şahıslar, İran vatandaşı olduğu değerlendirilen ve üzerinde sahte pasaport bulunan 3 göçmen şahısla birlikte yakalanmıştır. Organize suç örgütünün diğer üyelerinin yakalanabilmesi için devam eden çalışmalarda, şebeke üyesi olan K.B., Z.Ç., K.B. ve H.Y. isimli şahıslar da yakalanmışlardır" denildi.

Yakalanan 10 şahsın 'Uluslararası göçmen kaçakçılığı', 'Pasaport Kanunu'na muhalefet' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından adli makamlara sevk edildiği belirtilen açıklamada "Şahıslardan 6'sı tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Yabancı uyruklu 3 şahıs ve diğer 1 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır" diye belirtildi.

 

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 13:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?