2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

İnternet kesintisi hayatı felç etti

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen internet ve GSM hatları kesintiler nedeniyle, bazı kurum ve kuruluş ile bankalarda işlem yapamadığı belirtildi.

Hakkari'de bir süreden beridir devam eden yol genişletme ve yapım çalışmaları nedeniyle Türk Telekom'a ait fiber optik hatlarının zarar görmesi nedeniyle Hakkari'nin il ve ilçelerinde internet olmayışı vatandaşı perişan etti.

Çukurca ilçesinde ise sabah saatlerinde internet ve GSM hatlarının olmayışından dolayı banka ve bazı kurum ve kuruluşlar ile birçok esnafın mağdur olduğu belirtildi.İlçe esnaflarından Hüseyin Erdemir, esnaflar olarak devamlı bu sıkıntıyla karşı karşıya geldiklerini belirtti. Yatırması gereken çekini iletişim yüzünden yatıramadığını belirten Erdemir, bu yüzden cezalı duruma düştüğünü ifade ederek yetkililerden bu konuda daha duyarlı olmalarını istedi.

İrem Cafe sahibi Ahmet Çelebi Ertunç da ADSL hatlarında meydana gelen kesintiler yüzünden iş yerlerinin kapısına kilit vurduklarını söyledi. Kesintiler yüzünden müşterilerinin yarı yarıya azaldığını belirten Ertunç, kendilerini bu hale düşüren kurum tarafından zararlarının biran önce ödenmesi gerektiğini belirtti.

Hakkari Türk Telekom yetkilileri ise şehir içinde bulunan Hakkari-Van karayolunda devam eden yol genişletme ve yapım çalışmaları sırasında ilçeye giden fiber optik hatlarının zarar gördüğünü, kesintinin bu nedenden dolayı meydana geldiğini belirterek, kopan hatların yapılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 18:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?