2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Irak sınırında çifte şenlik

IRAK SINIRINDA ÇİFTE ŞENLİK

Hakkari'nin Çukurca İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 1. Güz Festivali kapsamındaki halk konseri vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Sabah saatlerinde Çukurca Şehit Bilal Soybilginç Yatılı Bölge Okulu (YİBO) bahçesinde düzenlenen festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Kaymakam Abdullah Çiftçi, sosyal etkinliklerin önemine değindi. İlk defa yöreye has ürünlerin sergilendiği festivalin ilkini gerçekleştirdiklerini anlatan Çiftçi, bu tür etkinliklerin katlanarak devam edeceğini söyledi.

Daha sonra 4 jüri üyesinin himayesinde alana getirilen yöre ürünleri bal, ceviz, nar ve üzüm içerisinde en iyileri seçildi. Dereceye giren çiftçilere kaymakamlık tarafından hazırlanan birer yarım cumhuriyet altını hediye edildi. Öğrencilerin çuval ve sandalye kapma yarışının ardında Kaymakam Abdullah Çiftçi ve beraberindekiler canlı müzik eşliğinde şalvarlı yöre halkı ile birlikte halay çekti.

HALK KONSERİ SINIRI İNLETTİ

Öğle saatlerinde festivalin yapıldığı bahçede başlayan konsere ise yüzlerce ilçe sakini katıldı.

Yoğun ilginin gösterildiği konserde sırasıyla sahne alan sanatçılardan Türk halk müziği sanatçıları Yusuf Harputlu, Hazal ve Ferman Akdeniz, seslendirdikleri Türkçe ve Kürtçe şarkılarla ilçe sakinlerine duyumsuz bir gün yaşattılar. Sınır boylarında verilen konserde yüzlerce kişi sanatçıların seslendirdikleri şarkılara eşlik etti. Sahnenin etrafını sararak saatlerce ayakta kalarak şarkılara eşik eden yöresel kıyafetli kadın ve erkekler konsere ise ayrı bir renk kattılar. Yöre halkının aralarına dalan Kaymakam Abdullah Çiftçi ise gençlerle birlikte halay çekti.

Sınır boylarına ayrı bir güzellik katan halk konserinden memnun olduklarını belirten ilçe sakileri ise, katkılarından dolayı kaymakamlığa teşekkür ettiler.

Konseri, Hakkari Vali Yardımcıları Yılmaz Kurt ve Abdulkadir Duran, Çukurca Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak, Cumhuriyet Savcısı Salih Şengöz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ile çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Türk halk müziği sanatçısı Yusuf Harputlu, Hazal ve Ferman Akdeniz'in yarın da Şemdinli ilçesinde bir konser verecekleri belirtildi

IRAK SINIRINDA ÇİFTE ŞENLİK
IRAK SINIRINDA ÇİFTE ŞENLİK
IRAK SINIRINDA ÇİFTE ŞENLİK
IRAK SINIRINDA ÇİFTE ŞENLİK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 18:22:04
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 19:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?