2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Irak sınırında defile

Kuzey Irak'a sıfır noktada bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2008-2009 yıl sonu sergisine yöresel kıyafetli genç kızların defilesi damgasını vurdu.


Sabah saatlerinde karayolu ile Çukurca ilçesine giden Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve İş Kur Müdürü Mehmet Abi; Çukurca Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdem Özgür tarafından karşılandı. Vali Türer ve beraberindekiler ilçe kaymakamın girişimleri sonucu Gaziantepli Hüseyin Nail Kurt tarafından öğretmenler evinde hizmete geçirilen ve 12 kişinin istihdam edildiği "Antep Sofrası" adı verilen lokantayı hizmete
açtılar. Açılış sonrası işyeri sahibi tarafından vali ve beraberindekilere içli köfte, ızgara ve tatlı çeşitleri ikramı yapıldı. Vali ve beraberindekiler daha sonra öğretmenler evi yakınında kaymakamlık tarafından hizmete sokulan halı saha açılışını yaparak, kaleye geçen bir muhabire şut attılar.


Antep Sofrası ve halı saha açılışının ardında Vali Türker ve beraberindekiler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2008-2009 yılı sonu sergisine katıldılar. Vali Türker, kapıda halk oyunları ekibinin gösterisi ile karşılandı. Serginin açılışını yapan Vali Türker ve beraberindekiler, kilimlerle süslenen, çiğ köftenin yoğrulduğu ve yayık ayranının yapıldığı şark köşesinde ayran içerek bir süre kursiyerlerle sohbet etti.


Programda bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamza Kaya, bu yıl 15 dalda 30 kurs açarak bu kurslarda toplam 300 öğrenciye eğitim verilmenin yanı sıra 40 usta öğreticinin de bu kurslarda istihdam edildiğini belirtti. Hakkari İş Kur Müdürü Mehmet Abi'nin katkıları ile 45 erkek, 25 bayan olmak üzere 70 kursiyere hizmet verildiğini belirten Kaya, İş Kur'a bu kursların maliyetinin 100 bin TL olduğunu ifade ederek, kurum yetkililerine teşekkür etti.


Kısa bir konuşma yapan Vali Türker ise, Çukurca'da bulunmanın mutluluğu içinde olduğunu belirtti. İlçede görünmeyen çalışmaları yakında görme fırsatı bulduğunu belirten Türker, genç kızların 1 yıl boyunca ortaya koydukları emeğin bir mahsulünü yakından görme fırsatı bulduklarını söyledi. Sınırda bir defilenin düzenlenmesinin ise kendisine bir sürpriz olduğunu anlatan Türker, bu güzel faaliyetten dolayı kurum yetkililerine ve kursiyerlere teşekkür etti. Vali Türker ve beraberindekiler, daha sonra
kursiyerlere kendi elleriyle sertifikalarını dağıttılar.

IRAK SINIRINDA DEFİLE
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri kendilerinin hazırladıkları yöresel kıyafet ve gelinliklerle sahneye çıkarak Hadise'nin "Düm Tek Tek" şarkısı eşliğinde defile sundu. Defilede yerlerini alan küçük yaştaki çocuklar ise, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.
Defilenin ardından vali ve beraberindekiler tek tek kursiyerlerin standlarını dolaşarak genç kızların el emeği göz nuru eserlerini inceledi. Program sonunda Halk Eğitim Müdürü Hamza Kaya, Vali Türker'e bir kilim ve ceviz oymacılığı tabaklarını hediye etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 08:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?