4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Irak sınırında domuz avı

Irak sınırında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki vatandaşlar, güvenlik güçlerinden izin alarak geçici köy korucuları ile birlikte ekinlerine zarar veren domuzlara karşı operasyon başlattı.


İlçenin Narlı köyü ve Akarezele mevkiinde bulunan ekili tarlalara zarar veren domuz sürüleri karşısında çaresiz kalan ve büyük maddi zarara uğrayan bölgedeki vatandaşlar, askeri yetkililerden izin alarak güvenlik bölgesi ilan edilen ve girilmesi yasak olan sınır boyunda av başlattı. Irak sınırındaki Saddam kayalıkları ve 49. hudut taşı bölgesinde domuz avına çıkacak olan ve aralarında geçici köy korucularının da bulunduğu yaklaşık 30 kişilik gurup, sabahın erken saatlerinde bölgeye hareket etti. Kollara ayrılarak çeşitli yerlerde pusu kuran vatandaşlar, yaklaşık 8 saat boyunca 50 domuzu öldürdü, yaralanan onlarca domuz da Irak bölgesine kaçtı.


Domuz avına katılan avcılardan Halit Güneş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada sayıları hayli artan domuzların ekinlerine büyük zarar verdiğini, gerekli mercilerden izin alarak domuz avına çıktıklarını söyledi. Güneş, "Ekinler bizim tek geçim kaynağımız. Çocuklarımızın ve ailelerimizin rızıklarını bu mahsullerden çıkarıyoruz. Bunu yapmaya mecburuz. Ayrıca bize bu imkanı sağlayan yetkilere teşekkür ediyoruz. Çok sayıda domuz öldürdük, bir o kadarı da yaralı olarak kaçtı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 14:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?