4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Irak sınırında eğitim atağı

Hakkari'nin Çukurca İlçe Kaymakamı Pervül Ayhan Alpay, bölgedeki sıkıntıların fakirlere yardım etmek ile bitmeyeceğini belirterek, sıkıntıların eğitim seviyesini yükseltmekle aşılacağını söyledi.


Çukurca Kaymakamlığı tarafından köylerde bulunan ilköğretim okullarına bilgisayar alınması ve internet bağlanması için başlatılan 'Bilgisayarsız ve internetsiz okul kalmasın' kampanyası olumlu sonuç verdi.

İlçe Kaymakamı Pervül Ayhan Alpay'ın, girişimleri ile başlatılan ve Hakkari Valiliği'nin de desteklediği kampanya çerçevesinde alınan 10 bilgisayar okullara dağıtıldı. Amaçlarının Çukurca ilçesinde eğitim seviyesini yükseltmek olduğunu belirten Kaymakam Alpay, bilgisayarsız ve internet bağlantısı olmayan okul kalmadığını söyledi.

Alpay, "Bu bölgelerdeki sıkıntılar fakir fukaraya yardım dağıtmakla bitmez, eğitim seviyesini yükseltmekle sıkıntıları aşacağız. Anasınıfı öğrenci sayısını arttırarak çocukların okul ile tanışmalarını sağladık. İlçemizde anasınıfı okullaşma oranı yüzde 36'dır. Hakkari ve çevresine göre Çukurca ilçesi eğitim konusunda iyi bir seviyededir. Bu çıtayı yükseltmek için gerekli tüm çalışmaları yapacağız" dedi.
Kaymakamlık tarafından Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesine bağlı köy okullarına dağıtılan bilgisayarlar ise öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı. Öğrenciler, ilk defa okullarında gördükleri bilgisayar ve interneti öğretmenlerinin sayesinde öğrenmenin heyecanını yaşadıklarını belirttiler.

İha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 20:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?