2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

İran sınırında yığılma

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Türkiye-İran Esendere Sınır Kapısı'nda 'Muharrem' tatili dolayısı ile TIR kuyruğunun kilometrelerce uzaması, şiddetli soğuk altındaki sürücülere zor günler yaşatıyor.

Muharrem ayı dolayısı ile hafta başından beri tatil yapılan İran'ın sınır kapısında yığılmalar meydana geldi. Aralarında yaklaşık 18 gündür bekleyen TIR'ların da bulunduğu araç kuyruğunun uzunluğu 10 kilometreye yaklaşırken, yaşanan durum en çok dondurucu soğuk altında beklemek zorunda kalan sürücüleri sıkıntıya sokuyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 25 dereceye kadar düştüğü sınır bölgesindeki araçların büyük bölümü çalışmadığı için donarken, duruma isyan eden sürücüler yetkilileri suçlayarak,
"Günlerdir burada aç susuz kalmış durumdayız. Kimsenin ilgilendiği yok. Cebimizde ekmek paramız bile yok. Parayı boş verin, burada yiyecek ekmek, su bulmak bile çok zor" ifadelerini kullandı.

Tuvalet ihtiyaçlarını dere kenarlarında karşılayan, su bulamayınca kar eritip içen ve araçlarında yatıp kalkan sürücüler, bir an önce sorunlarına bir çözüm bulunmasını isteyerek, "Aksi takdirde açlıktan ve soğuktan ölmekten korkuyoruz. Soğuk yüzünden hastalık baş gösterdi ve şimdiye kadar 15'i böbrek hastası olmak üzere 70'ten fazla kişi yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Karşı taraftan gelen İran uyruklu araçların istediği saatte geçiş yapmaları da bizi çok üzüyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?