3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

İrfan Töreci'ye destek yağıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çobanlık yaparak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) hazırlanan ve aldığı yüksek puanla Hacettepe Üniversitesi'ne yerleşen İrfan Töreci'ye destek telefonları geliyor.


ÖSS başarı sıralamasında Türkiye genelinde sonlarda bulunan Hakkari'nin gururu haline gelen ve tek kolu olmayan İrfan Töreci, aldığı yüksek puan ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşti. Toprak bir evde ikamet eden ve tek kolu ile hem çobanlık yapan hem de ders çalışan İrfan Töreci, bir anda ilgi odağı haline geldi.


Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğu tarafından yapılan yazılı bir açıklama ile İrfan Töreci'ye protez kol ve burs desteği verileceği belirtildi. Vali Nasuhbeyoğlu, açıklamasında, "Bu başarıyı perçinlemek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ona öncelikle protez kol, ardından burs vermek için çalışma başlattık. Her şeyden önce ilimizi çok güzel bir haberle gündeme getirdiği için bu azmi ve başarısından dolayı onu Valilik olarak kutluyorum. Bütün evlatlarımız, İrfan gibi daha çocuk yaştayken hedefini belirlemeli. İrfan, kolu olmamasına rağmen küçük yaşta hedefini belirlemiş ve buna ulaşmıştır. Bu azmi bizlere çok şey gösterdi. Kendisine ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Onu bugüne getiren anne babası ve öğretmenlerine teşekkür ederim" dedi.


İrfan Töreci'ye, basın kuruluşlarında çıkan haberlerinde burs olmazsa okuyamayacağını açıklamasının ardından yurtiçi ve yurtdışından birçok telefon geldi. Töreci, "Haberlerin çıkması üzerine yurtiçi ve yurtdışından birçok kişi beni arayarak destek olmak istediklerini söyledi. Sağ olsunlar bugün sabahtan beri sürekli telefonla arayıp destek olacağını belirten insanlar oldu. Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu da burs sözü verdi. İnsanlar beni sürekli tebrik ediyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 14:52:19
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 18:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜRKAN BEYCAN IP: 85.98.142.xxx Tarih : 24.08.2008 01:58:11

ÇOBANLIK YAPARAK AİLESİNİN GEÇİMİNİ SAĞLAYAN,***KULLANDIĞI DEFTERLERİ TEKRAR KULLANMAK İÇİN SİLİP SONRAKİ SENE Bİ DAHA KULLANAN.BABASI ÖLDÜĞÜ İÇİN ANNESİ HER GÜN TAM 8 KM YÜRÜYÜP TEKRAR AKŞAM GERİ GELEN,EVİNİN KAPISI VE BİR PENCERESİ BİLE OLMAYAN AMMMMAAAAAAAAA BEN DERSTE YAĞMURLARDAN BAHSEDERKEN ASİT YAĞMURLARINDAN BAHSEDEN BİR ÖĞRENCİM VARDI ÇUKURCA'DA************* ÇOBANLARI AŞAĞILAYAN Bİ MANKEN Mİ NE KARIN AĞRISI VARDI YA ACABA BİR İKİ HAFTALIK KAZANCINI VERİP ACABA BÖYDE BİR ZEKAYI DOKTOR ÖĞRETMEN YAPABİLMENİN İNSANA NASIL MUTLULUK VERDİĞİNİ BİR BİLSE BİR BİLSEK BİR BİLSENİZ.....