2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

İş Kur'dan AB proje bilgilendirmesi

Hakkari İş Kur Müdürlüğü girişimleri sonucu Avrupa Birliği (AB) hibe projeleri hakkında sivil toplum örgütlerini bilgi verdi.


Merkezi Ankara'da olan PMC firmasının Proje Koordinatörü Selcan Horan, bilgilendirme toplantısı için İş Kur Müdürlüğünde sivil toplum örgüt temsilcileri ile bir araya geldi. Horan, toplantıya katılanlara kadın istihdamının desteklenmesi, hibe programı kapsamında kadına kariyer edinme ve danışmanlık merkezi, kadınlara yönelik mesleki eğitim kursları, çiftçilik eğitimi, tasarım merkezi ve yazarlık kursları gibi projeler hakkında detaylı bilgiler verdi.
Hakkari İş Kur Mehmet Abi, AB'nin Türkiye'de 17 milyon Euro'luk projelerin tanıtımı için danışmanlık firmasının bir uzmanını sivil toplum kuruluşlarına bilgi vermek üzere Hakkari'ye davet ettiklerini söyledi. AB Projelerinden daha fazla yararlanılması gerektiğini belirten "Bu yöndeki çalışmalarımız sürürken ayrıca Hakkari'de meslek edinme kurslarına hız vermekteyiz. Şu anda il merkezinde değişik mesleklerde 5 kursumuz bulunmaktadır. Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçesinde 3'er olmak üzere 9 farklı mesleklerde kurslarımız devam etmekte ve katılımcılara günlük olarak 15 TL cep harçlığı verilmektedir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 14:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?