4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İş makineleri çaresiz kalınca...

Hakkari-Van karayolundaki genişletme çalışmaları sürdürülürken, geçit vermeyen çevre dağlardaki kayalar dinamitle patlatılıyor. Bu sabah gerçekleşen patlama sonucunda karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.


Şehir merkezi ile Depin mevkii arasındaki 7 kilometrelik bölümdeki yol genişletme çalışmaları devam ediyor. İş makinelerinin yenik düştüğü kayalık bölgede geçit vermeyen kayalar, dinamitlerin yardımıyla indirilmeye çalışılıyor.


Bu sabah yapılan çalışmalar kapsamında, kayalar altlarına yerleştirilen 7 ton gübre ve dinamit ile patlatıldı. Sadece İHA kameralarının görüntülediği patlamanın ardından büyük bir gürültü ile inan kayalar, etrafı toz bulutuna çevirdi. Firma yetkilileri, patlatmayı gerçekleştirdikleri kayalık alanda beklenmedik bir durumla karşılaştıklarını, 100 metre yükseklikteki kayaların da patlamanın etkisiyle kaydığını, bu nedenle çalışmaların tehlikeye girdiğini belirtti. Askıda kalan kayaların iş makinelerinin çalışmasını zorlaştırdığını belirten yetkililer, bu sebeple Hakkari-Van karayolunun 2 günlük bir süre için ulaşıma kapalı kalabileceğini belirtti. Çevre illerle ulaşımı tamamen kesilen Hakkari'de Durankaya beldesi üzerinden şehre gelen alternatif yolun ise yine bölgede sürdürülen yol genişletme çalışmaları nedeniyle kapalı olduğu bildirildi. Hakkari-Van karayolunun kapanmasıyla birlikte şehrin ulaşımı tamamen kesildi.


Bu arada henüz açıklanmayan bir nedenle şehir genelindeki internet ve cep telefonu bağlantıları da kesildi. Üst üste gelen aksaklıklara bir anlam veremeyen vatandaşlar şehrin dünya ile bağlantısının tamamen kesildiğini söylerken, yetkililer henüz bir açıklama yapmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 16:20:47
Güncelleme :2 Ekim 2007 Salı 16:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?