4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İşbirlikçi polisler tutuklandı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yaklaşık 15 gün önce uyuşturucu kaçakçısı Avni Gündar'ın gözaltında kaçmasına göz yumdukları iddia edilen 2 polis memuru ile rüşvet pazarlığında aracılık yaptığı belirtilen köy Muhtarı ile birlikte 3 kişi mahkemece tutuklandı.

Yüksekova'da 15 gün önce uyuşturucu kaçakçılığından gözaltına alınan Avni Gündar'ın firarı üzerine Hakkari Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Olay sonrası şüphelenilen Yüksekova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde görevli polis memurları Fahri Çakır ve Murat Altınok'un telefonları dinlemeye alındı. Yapılan dinleme sonucu Avni Gündar'ın gözaltındayken firar etmesi ile ilgili olarak önemli ipuçlarına ulaşan polis, operasyon başlattı.

Şüpheli polis memurları Fahri Çakır ve Murat Altınok ile İkiyaka Köyü Muhtarı Murat Balin, Teymur Özdündar ve Mehmet Özdündar gözaltına alındı. Bugün Yüksekova Adliyesi'ne getirilen zanlılar, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.

İddiya göre, polis memurları Fahri Çakır ve Murat Altınok'un telefon kayıtlarında, uyuşturucu kaçakçısı Avni Dündar'ın 50 bin euro para karşılığında kaçmasına göz yumuldukları, İkiyaka Köyü Muhtarı Murat Balin, Teymur Özdündar ve Mehmet Özdündar'ın da rüşvet pazarlığında aracılık ettikleri saptandı. Polislerin ‘kuvvetli şüphe’ gerekçesiyle tutuklandıkları öğrenildi.

Bu arada Avni Dündar ile telefon konuşmalarında adı geçen kardeşi Hüsnü Dündar'ın da arandığı belirtildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 04:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?