4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Işıklı köyünde silahlı kavga:2 ölü

Hakkari'nin Işıklı köyünde arazi meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, bir süredir Işıklı köylüleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden husumet bulunuyordu.

Bugün akşam saatlerinde çocuklar arasında yaşanan gerilime büyüklerin de karışması sonucu silahlı kavga çıktı.

Olayda ilk belirlemelere göre, çevreye saçılan kurşunlardan Seher Çiçek ile Necip Aydın adlı vatandaşlar hayatını kaybetti, Bülent Aydın ise şahıs ağır yaralandı. Geçitli köyünden gönderilen askeri birlikler olaya el koyarken, hayatını kaybedenlerin cenazeleri ve yaralı Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Emniyet güçleri, başka olayların yaşanmaması için hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 23:48:40
Güncelleme :12 Eylül 2007 Çarşamba 02:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Adil Akkoş IP: 88.247.80.xxx Tarih : 13.09.2007 01:42:08

Birinci cümlem "YAZIKLAR OLSUN.". Bu insanların hala paylaşılamayan saçma sapan arazi meseleleri bitmeyecek mi..? Yazık günah cahil kafalı büyüklerin cefasını çoluk çocuk çekmek zorunda mı? Kimin,neyin peşindeler amaç ne... İnanır mısınız amaç koskoca "SIFIR" dan başka bişey değil.Ölenlerin kim olduğu önemli mi sonuçta onlar da bizim din kardeşimiz,onlar da birer allahın yarattığı can.Allahın yarattığı cana kıymak kimin haddine hemde sebepsiz boş mevzular yüzünden...Şimdi soruyorum Ardı arkası kesilmeyen bu töre cinayetleri arazi kavgası cinayetleri...vs bu tür boş mevzu cinayetlerine kim dur diyecek. bu tür olaylar yüzünden ölen çoluk çocuğun cefasını kim çekecek.Daha fazla bişey söleyemiyorum.Son olarak şunu söylemek istiyorum "ALLAHIN YARATTIĞI BİR KULA GÖZÜNÜ KIRPMADAN VİCDANI SIZLAMADAN KIYAN KULLARI BEN İNSANDAN SAYMIYORUM VE ONLARI SADECE YÜCE RABBİMİN ADALETİNE HAVALE EDİYORUM"