2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

İşitme engelliler özel sınıfa kavuştu

Hakkari Gazi İlköğretim Okulu bünyesinde işitme engelliler için oluşturulan özel eğitim sınıfı düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Törene katılmak üzere okula giden Hakkari Valisi Muammer Türker, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Yarbay İhsan Akum, öğretmen ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Vali ve beraberindekiler 7 işitme engelli öğrencinin eğitim göreceği sınıfın açılışını yaparak daha sonrada işitme engelli öğrencilerin hazırladığı şiirleri dinledi, oyunları izledi.


Daha sonra bir değerlendirme yapan Vali Muammer Türker, işitme engelliler için sınıf açan okulun mütevazı ve örnek bir davranış sergilediğini belirtti. Vali Türker, "Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Gelecek nesillere onları en iyi şekilde hazırlamakta bizim devlet, vatandaş ve toplum olarak en önemli vazifemiz. Hakkari'de son dönemde yaşadığımız bir takım olaylarda Hakkari'nin adı çok olumsuz şekilde ülke kamuoyuna taşınması yan bir takım çocuklara verilmesi gereken önemli ilgili bize ciddi ip uçları veriyor.

O yüzden çocuklarımıza yönelik faaliyetlerde sizin çok hassas olmanız gerekir. Ailelere bu anlamda çok ciddi görevler düşüyor. Okul idarecilerin de çocuklarımızın gelecekleri ile ilgili umutlarını yitirmemeleri açısından çok ciddi görevler düşüyor. Hiç kimse çocuklarımız engelli olmak istemiz. Fakat şu veya bu sebeple bazı insanlarımız hayatını engelli olarak devam ettiriyor.

Onların kendisinden bir eksiklik görmemesi gerekiyor. Ayrıca her alanda bizimle beraber olan ve eğitime büyük katkısı olan ve işitme engelliler sınıfın katkısı büyük olan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu Okul Müdürü Mücahit Tunç ise, uygun eğitim programı, özel yönetim, personel ve araç gereç kullanarak özürlülerin eğitim ihtiyaçlarını ilgi ve yetenekleri doğrultusunda karşılamak, onların iş ve meslek alanlarına ve hayata hazırlanmalarını sağlanmanın temel hedefleri olduğunu belirtti. Tunç, "Hakkari'de ilk defa açılan işitme engelliler özel eğitim sınıfının hizmete açılması için desteklerin esirgemeyen Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'mıza teşekkür ediyoruz" dedi

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 12:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?