4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İSO Başkanı Vali ziyaretinde

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, Van Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. 

İSO Başkanı Küçük, Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Meclis Başkanı Ata Altay ve Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Talay'ı makamında kabul eden Vali Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Son yıllardaki sosyal ve ekonomik gelişmenin Van'ı bölgenin cazibe merkezi konumuna getirdiğini kaydeden Çakacak, kenti ziyaret eden misafirlerin de yaşanan gelişmelerden söz ettiğini aktardı. Van'ın göç aldığı gibi göç veren illerin başında geldiğini ifade eden Çakacak, yaşanan ekonomik krizlere rağmen ticari hareketliliğin yaşandığına dikkat çekti. 

İran'la yapılacak olan sınır ticaretinin kentin istihdamına ve ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inandığını belirten Çakacak "Sınır ticareti konusunda çok ciddi beklentimiz var. Bakanlar kurulu kararını bekliyoruz. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcımız Sayın Nazım Ekren tedbirlerle birlikte açıklama yapacak. İran Türkiye için çok büyük bir pazar. Geçtiğimiz günlerde Dış Ticaret Müsteşarlığı'mızın üst düzey bürokratları, bölge milletvekillerimiz ve iş adamlarımızla İran'a bir ziyaret gerçekleştirdik. Yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçti. Umarım yakında açıklanacak olan Bakanlar Kurulu kararı ile beklentilerimiz gerçekleşir. Bu konuda da çok umutluyuz" dedi. 

Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarını kullanmak için proje hazırlayan Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) Koordinasyon Merkezi'nin de Van'da kurulduğunu hatırlatan Çakacak, 158 proje dalında Van'ın Türkiye'de 1'nci olduğunu kaydetti. Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerini kapsayan Kalkınma Ajansı kurulacağını kaydeden Çakacak, kurulacak olan Kalkınma Ajansı'nın teknik altyapısının da DAKP'ta görevli personellerden oluşturmayı düşündüklerini söyledi. 

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük ise, sosyal ve ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla uzun zamandır Doğu Anadolu Bölgesi'ni ziyaret etmeyi planladıklarını, bu ziyareti de bölgenin cazibe merkezi konumunda olan Van'da başlattıklarını söyledi. Hep duydukları Van'ın güzelliğinin söylendiği kadarıyla olduğunu dile getiren Küçük "Hakikaten Van, bizleri çok etkiledi. Yapacak çok şey de var. Dönüşü de çok kısa zamanda olacak bir görüntüsü var. Gözlemlerimizde Van'ın gelişmişliği, ticaret altyapısı, tarihi ve coğrafyası en az 4-5 ile lokomotiflik yapacak konumdadır. Vanlılar burada kendi içinde bir güç oluşturabilirse, inanıyorum ki batıdaki yatırımcı o zaman çok ilginç yaklaşır. Biz yurtdışına giderken tek başımıza gitmiyoruz. Orada yerleşik ve güvenilir bir yatırımcı arıyoruz. Onun için Vanlıların sermayelerini birleştirmesi gerekir" dedi. 

Sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrasında İSO Başkanı Tanıl Küçük, günün anısına Vali Özdemir Çakacak'a plaket verdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 13:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?