2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Ispartalı geline görkemli düğün

Ispartalı Hatice Yıldız ile Hakkarili Abdurrahman Atan, düzenlenen görkemli bir düğün töreni ile hayatlarını birleştirdiler.


Hatice Yıldız ile Abdurrahman Atan, Antalya'da bir otelde staj görürken birbirleri ile tanışarak evlenmeye karar verdiler. Önceki gün Hakkari Berçelan Mahallesi'nde Yıldız ve Atan çifti için 3 gün 3 gece süren görkemli bir düğün töreni yapıldı. Yörenin ünlü sanatçılarından Hozan Remzi ile Pervin isimli sanatçılar bir birinden güzel türkülerle düğüne ayrı bir renk kattılar. Sağdıçlığını damadın ağabeyi Kamil Ata'nın yaptığı düğün törenine yüzlerce kişi katıldı. Düğün alanına getirilen gelin ve damadın eline aynı anda kına yakılarak etrafında dakikalarca halaylar çekildi, gece geç saatlere kadar süren düğünde atılan havai fişekler ise Hakkari semalarını biranda aydınlattı.


Bazı davetliler ise demokratik açılımının gündeme getirildiği bugünlerde Türkiye'nin her yerindeki insanların daha da kaynaştığını belirterek, hiç Kürtçe bilmeyen bir gelin ve Kürt olan bir gencin düğününe ise katılmanın sevinci ve mutluluğu içersinde olduklarını belirterek "Allah'tan tek isteğimiz bu birlik ve beraberliğin ömür boyu sürmesidir" dediler.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 18:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?