4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İşportacılar satışlara başladı

Hakkari'deki işportacılar, bayram öncesi satışlarını yapmaları için Belediye Başkanlığı'nın belirlediği halk pazarında satışlara başladılar. 

Şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda satış yapmaları yasaklanan işportacılar, belirlenen alana tezgahlarını kurdular.
 
Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürü Fahri Berkay, Kurban Bayramı öncesinde seyyar satıcıların vatandaşları rahatsız etmemeleri için Cumhuriyet Caddesi'ndeki Sosyal Güvenlik Kurumu binası arkasında bulunan alanı, Belediye Halk Pazarı olarak oluşturduklarını söyledi. 

Berkay, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların rahat bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamak amacında olduklarını belirterek, "Kaldırımları işgal eden seyyar satıcılar ve alışveriş yapan vatandaşlar özellikle trafiği büyük ölçüde olumsuz yönde etkilemektedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da işportacılar için halk pazarı yeri belirledik. Belirlediğimiz alanda bayram satışları şimdiden yapılmaya başlandı. Söz konusu Altay Caddesi üzerinde bulunan Belediye Garajı önündeki alanı ise halk pazarı yeri değil araç parkı olarak kullanmaktayız" dedi. 

İşportacılardan Nurettin Kaya ise, belediyenin belirlediği alana bugünden itibaren tezgahlarını kurarak satışlara başladıklarını belirterek halk pazarı kuran belediye yetkililerine teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 14:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?