4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İşsizliğin gerçek yüzü

HAKKARİ'DEKİ İŞSİZLİĞİN GERÇEK YÜZÜ

İş-Kur Hakkari Müdürlüğü'nce Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında il merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda geçici olarak çalıştırılmak üzere alınacak olan 50 temizlik personeli için bin 67 kişi başvurdu.

İş-Kur İl Müdürlüğü'ne temizlik personeli olarak çalışmak üzere başvuran vatandaşlara yönelik bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Hakkari İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Biçer ve İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Salih Avcı salonda toplanan vatandaşlara Toplum Yararına Çalışma Programı hakkında bilgiler verdi. Program kapsamında 18-45 yaş arasında olan ve en az ilkokul mezunu olan 50 kişinin alınacağını ifade eden Hasan Biçer, “Proje çerçevesinde yapılacak kura sonucunda alınacak olanlar bir defaya mahsus olmak üzere 4,5 ay çalıştırılacaktır. Şu anda başvuruda bulunan vatandaşlar, 30 Ocak 2010 Cuma gününe kadar projeden yararlanmak istediklerine dair bir kez daha İş-Kur Müdürlüğü'ne giderek bu başvurularını yenilemeleri gerekmektedir. 'Ben temizlik işçisi olarak çalışmak istiyorum' diye müracaatını yenileyenler arasında daha sonra belirlenecek bir tarihte noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kurada isimleri çıkan vatandaşlar il merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda 4,5 ay süreyle temizlik personeli olarak çalıştırılacaktır" şeklinde konuştu.

Salih Avcı ise, ileri ki günlerde belirlenecek bir tarihte yapılacak olan kura çekimi sonucu isimleri çıkanların yeşil kartı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda yararlandığı yardımların iptal edileceğini söyledi.

HAKKARİ'DEKİ İŞSİZLİĞİN GERÇEK YÜZÜ
HAKKARİ'DEKİ İŞSİZLİĞİN GERÇEK YÜZÜ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 18:35:02
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 19:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?