4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İşte Aktütün Karakolu

Ağır hasar gören karakolda sahra çadırları ile bir kamyonun yandığı, teröristlerin havan ve roketatar ateşinde 73 haneli köydeki bazı evlerin de hasar gördüğü dikkat çekti.

200 terörist saldırdı
Irak sınırına 4, İran sınırına 40 kilometre uzaklıktaki karakola cuma gecesi yaklaşık 200 terörist saldırdı. 6 askerin şehit olduğu, 19 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmada karakol binası ağır hasar gördü. Bu sırada telefon ve elektrikler kesildi.

Aktütün Köyü’nde yaşayanlar “cehennem gecesi” olarak nitelendirdikleri çatışmanın aralıklarla yaklaşık 6 saat sürdüğünü anlattı. Çatışma sırasında çocuklarıyla birlikte bodrum katlara ve yatakların altına saklandıklarını söyleyen vatandaşlardan Sami Aktütün, “Sadece 2 köylümüz hafif şekilde yaralandı. O geceyi unutmamız mümkün değil” dedi.

Vatandaşlara göre, karakoldaki askerler, teröristlere tank ve iki sahra topuyla karşılık verdi. Teröristler 400 Mehmetçiğin konuşlu bulunduğu karakola önce dağın zirvesinden ateş etti. Ardından gruplar halinde karakola yaklaşmaya çalıştı. Mehmetçik, karakola girmek isteyen teröristleri yoğun ateş altına alarak püskürttü.
Çatışma sırasında tank, top, havan mermisi ve tüfek sesleri 15 kilometre uzaklıktan duyuldu. Şemdinli’deki 21. Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı’ndan karakola Sikorsky helikopterleriyle sürekli mühimmat sevkiyatı yapıldı.

İlçeye karayoluyla 4 saat uzaklıkta bulunan karakol, çatışma sonunda ağır hasar gördü. Eşyaların bir bölümü yanarken, yatakhane olarak kullanılan tek katlı binada büyük delikler oluştu. Köyün içinde bulunan karakolun hemen yanındaki evlerin çatıları, ahırları ve minaresi olmayan cami de teröristlerin ateşi nedeniyle hasar gördü. Çatışma haberlerini gazete ve televizyon haberlerinden öğrenen asker yakınları, çocuklarına telefonla ulaşmaya çalıştı.

Askerlere aileleriyle görüşebilmesi için dün sabahtan itibaren birer dakika süreyle zin verildi.

1992’de 22 er şehit olmuştu

PKK’lı teröristler, 1992 yılında da Aktütün Karakolu’na, 400 kişiyle saldırmış, 22 asker şehit düşmüştü.

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 10:30:13
Güncelleme :12 Mayıs 2008 Pazartesi 10:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?