4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İşte dünyanın konuştuğu Dağlıca

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesine giden İHA ekibi, 12 askerin şehit edildiği Kıri Tepesi, Dağlıca taburu ve teröristlerin bombaladığı köprüyü ilk kez görüntüledi.

Bütün dünyanın konuştuğu Dağlıca bölgesine ilk olarak İHA ekibi ulaştı. Yüksekova ilçesinden 60 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca'ya 4 saatlik bir yolculuk sonrasında ulaşan ekip, hain saldırının gerçekleştiği bölgeyi görüntüledi. Yüksekova ile Dağlıca arasında bulunan 3 ayrı askeri karakolun, geçen araçlar ve içindekileri didik didik arayarak kimlik bilgilerini aldığı gözlemlendi.

Dağlıca saldırısının yaşandığı ve 12 askerin şehit edildiği Kıri Tepesi, teröristlerin bombaladığı köprü ve Dağlıca taburunda normal hayat devam ederken, saldırı izleri hala duruyor. Köy ile iç içe olan taburdaki askerler, köydeki vatandaşlarla el ele vererek günlük işlerini yapıyor. Hain saldırıda teröristlerin havaya uçurduğu köprünün yapım çalışmalarının devam ettiği, kısa süre sonra hizmete açılacağı belirtildi.

Saldırı sonrasında köylülerin ağzını bıçak açmıyor. Büyük üzüntü içinde günlük hayatlarını sürdürüp kış hazırlıklarını tamamlamaya çalışan köylüler, teröristlerin hain saldırısını unutmadıklarını ve o günü hatırlarken acı duyduklarını belirtti. Büyük acıların yaşandığı saldırı hakkında konuşmak istemeyen köylüler, sadece yol sorunları hakkında bilgi verdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 14:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?