2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

İşte fedakar anneler

Hakkari'de bazı kadınlar çocuklarını eğitimine ve aile bütçelerine katkıda bulunmak için oyuncak bebeklere yöresel kıyafet fistan giydirerek satıyorlar.

Devlet Hastanesi Caddesi üzerinde bulunan bir barakada soğuk kış günlerinde omuz omuza veren 4 bayan hem çocuklarının eğitimi hem de aile bütçelerine katkıda bulunmak için bir taraftan terzilik diğer taraftan ise kendilerine gelen sipariş üzerine oyuncak bebeklere modaya uygun olarak yöresel kıyafetler giydiriyorlar.

Arkadaşları ile birlikte el sanatı işlerinde çalışan evli ve 3 çocuk annesi Gülsüm Özdemir, geçimlerini sağlamak için oyuncak bebeklere yöresel kıyafet giydirdiklerini belirtti. Kendilerine gelen siparişler üzerine bebeklere yöresel kıyafet giydirerek süslenip hazır hale getirerek 50 ile 100 YTL arasında değişen fiyatlarla sattıklarını belirten Özdemir, özelikle süslenip hazır hale getirilen oyuncak bebeklere en çok tek çocuklu ailelerin ilgi gösterdiğini söyledi. Özdemir, eşlerimiz işsiz olduğunu, bu yüzden
4 bayan arkadaşı ile omuz omuza vererek dar ve soğuk olan barakada terzilik yapmaya başladıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bir taraftan okuyan çocuklarımızın eğitim gideri diğer taraftan ise aile bütçemize katkı sağlamak için çabalıyoruz. Baktık ki ekonomik kriz nedeniyle dikim işi eskisi gibi olmuyor. Düğün törenlerinde giyilen ve göz kamaştıran elbiseleri modaya uygun olarak seçip oyuncak bebeklere giydirmeyle karar verdik. Bunu öğrenen ailelerin ilgi göstermesi üzerine oyuncak bebek işini de ek iş olarak yapmaya başladık. Ancak çok çocuklu aileler oyuncak bebeklere ilgi göstermiyor. Tek çocuklu ailelerin vermiş olduğu sipariş üzerine bebeklere elbise giydirip kendilerine teslim ediyoruz. Soğuk kış günlerinde bir baraka köşesinde bile olsa çocuklarımızın geleceği söz konusu mecbur olup bu mesleği sürdürerek eğitim giderlerine katkıda bulunuyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 16:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?