4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İşte fedakar koca

Hakkari'de amansız bir hastalığa yakalanarak yatalak duruma düşen eşinin bakımını ve evin tüm işlerini yapan örnek koca görenleri hayrete düşürüyor. 

Tek oğluna da hem annelik, hem de babalık yapan, evlerinde yemek hazırlayıp bulaşık yıkayan, temizlik yapan Halil Ağacanoğlu, eşinin iyileşmesi için de çabalıyor. 

Halen kadınlar üzerinde erkek egemenliğinin sürdüğü yörede bir kocanın yatalak halindeki eşin özveride bulunması yörede bir ilke imza attı. Hakkari'nin Biçer Mahallesi'nde depremde zarar görmüş toprak bir evde ikamet eden 1 çocuk annesi Zümeryan Ağacanoğlu (41), yaklaşık 4 yıl önce aniden hastalandı. Ankara Başkent Hastanesi'nde kalp kapağı değiştirilen, daha sonra birçok hastalık geçirerek yatalak duruma düşen anne, gördüğü tedavi ile hayatta kalmaya çalışıyor. 

Eşinin içinde bulunduğu duruma üzülen Halik Ağacanoğlu, karısına bakıcılık, oğluna hem annelik hem de babalık yapıyor. Evin tüm işlerini yaptıktan sonra yemek vaktinde yemekleri yaparak kaşıkla eşine yediren koca daha sonrada bulaşıkları yıkıyor. Eşinin üst ve başını giydiren ve eşine çocuk gibi bakan Halik Ağacanoğlu, tek isteğinin eşinin biran önce sağlığına kavuşması olduğunu söyledi. Eşinin yaklaşık 4 yıl önce rahatsızlandığını, hastalıkların üst üste geldiğini anlatan Ağacanoğlu, "Eşim konuşamadığı gibi yatalak durumdadır. Elimde geldiği kadarıyla tedavi ettirmeye çalıştım. Maddi imkanlarım el vermediği için bu yıl tedaviye götüremedim. Durumuna çok üzülüyorum. Evde bir taraftan yatalak eşime, diğer taraftan okula giden çocuğuma diğer taraftan ise işe gidiyorum. Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) 11 yıldır geçici olarak çalışıyorum. 450 YTL ile eşimi nasıl tedavi edeyim. Yetkililere sesleniyorum. aile olarak psikolojik olarak etkileniyoruz. Tek isteğim süreklilik kadrosuna geçmektir. Bunu bana çok görmesinler, yapıldığı taktirde ailem kurtulacaktır" dedi. 

Annesinin durumuna üzüldüğünü belirten 12 yaşlarındaki Rukan Ağacanoğlu ise tek isteğinin, annesinin tedavi edilmesi ve babasının süreklilik kadrosuna geçirilmesi olduğunu söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 12:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nihat IP: 85.98.203.xxx Tarih : 20.01.2007 14:54:35
bu arkadaşa öncelikle geçmiş olsun diyurum. allah acil şifalar versin.