4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İşte Hakkari'nin gönüllü doktoru

Hakkari Devlet Hastanesi'ne yaklaşık 2 yıl önce gönüllü olarak gönüllü olarak görev yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Karsen'in sempatik ve hastalara sıcak yaklaşım tavırları yöre halkını sevindiriyor.


İntaniye bölümünde hastalarını ayakta karşılayan, buyur ederek sorunlarını dinleyen Dr. Hasan Karsen'in davranışı vatandaşlar arasında şaşkınlığa neden oldu. Bir doktorun hastasıyla bu kadar ilgilenmesine anlam veremediğini belirten vatandaşlar, yaklaşık 2 yıldır görev yapan doktorun hastalarına göstermiş olduğu saygının hiç değişmediğini belirttiler.

Tifo, verem, sarılık, sinüzit, cilt ve mantar gibi enfeksiyon hastalıklarının yoğun olduğu bir bölgede büyük bir şevk ve heyecanla görev yapan doktoru takdir eden ve aynı davranışı tüm doktorlardan aynı beklediklerini söyleyen Nebi Erdem, Şaban Taşçı ve Nedim Yalçın isimli vatandaşlar, doktora olan memnuniyetlerini dile getirdiler.

Vatandaşlar, "Bizler hastaneye giderken doktorların asık yüzlerini görünce endişeleniyorduk. Bazen de doktorlardan azar işitiyorduk. Ancak Dr. Hasan Karsel'in hastaları ile yakında ilgilenmesi ve onlara buyurun oturun deyip şikayetlerini dinlemesi bizce sağlık alanında bir ilk olacaktır. Bütün doktorlarımız bir çiçektir. Türkiye'nin en ücra köşesinde bulunan Hakkari gibi bir yere doktorların görev yapması bizleri sevindirmektedir" şeklinde konuştular.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 18:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?