4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İşte kazaya davetiye çıkaran viraj

Hakkari'de trafik işareti bulunmayan ve bariyer gibi hiçbir önlemin alınmadığı Şenler Caddesi üzerinde bulunan virajda son 1 yıl içersinde 5'i yaralamalı 20 trafik kazasının meydana geldiği bildirildi.

Gazi Mahallesi'nin yanı sıra birçok mahallenin ulaşımını sağlayan Şenler Caddesi üzerindeki viraj kazalara davetiye çıkartmaya devam ediyor. Önceki günde 2 ayrı maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği keskin virajda önlemin alınmaması halinde ise can kayıplarına neden olabileceği belirtiliyor.

Gazi Mahallesi Muhtarı Nihat Yur, birçok mahallenin ulaşımını sağlayan dik ve keskin virajlı Şenler Caddesi virajında önceki günde maddi hasarlı trafik kazaların meydana geldiğini söyledi. Kilit taşı ile yapılan yolun iyice tehlike saçtığını anlatan Yur, sürücülerin bu virajda önlerine gelen araçlara çarpmamak için fren yapmalarına rağmen araçların kayarak uçuruma doğru gittiğini ifade etti.

Yur, "Oldukça dik ve yokuş olan caddenin altında ise 30 metre yükseklikte uçurum bulunmaktadır. Cadde kenarında bariyer de olmayınca kayan araçlar uçuruma gidiyor. Burada birçok yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Can kayıplarının yaşanmaması için bu caddenin kenarına ya bir duvar örülmesi ya da caddenin tek şerit haline getirilmesi gerekmektedir. Cadde dar olduğu için iki araç karşı karşıya geldiğinde geçmesi zor oluyor. Fren yapmaları halinde ise cadde kilit taşı ile kaplı olduğu için araçlar kayıp uçuruma iniyor. Bu caddeye bir çözüm bulunması gerekir" şeklinde konuştu.

Bazı sürücüler ise caddenin kendileri için çok tehlikeli olduğunu ve burada meydana gelen kazalara defalarca şahit olduklarını belirterek, can kayıpları yaşanmadan önce acil bir önlem alınması gerektiğini belirttiler.

Hakkari Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, caddeye çözüm bulmak için mahalle sakinleri ile irtibat halinde olduklarını belirterek, bu sorunu çözmeye çalıştıklarını ifade ettiler.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 15:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurselayne IP: 62.248.2.xxx Tarih : 27.05.2008 07:23:11

bende hakkarılıyım ama ne yazıkkı hakkarı hıc bır zaman degışmez mumkunde degıldırbaşımızdkılerın bızı yanı halkı hıce sayıp herseyı cebe ındırmelerıyle başlıyor ılk önce ona care bulmak lazım ama ne yazıkkı hakkarı ılerı gelenlerı batıya yatırım yapacaklarına kendı memleketlerını kalkındırsalar hakkarıde hakkarı olurdu bu benım fıkrım yoksa memleketımız cok güzel bır ıldır