2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

İşte okuma azmi bu

Hakkari'de kar yüzünden yolu kapanan okula gidebilmek için hergün 2 kilometre yürümek zorunda kalan öğrenciler, zor şartlar altında eğitimlerini sürdürüyorlar.

Bay Köyü'nün Yeni Mahalle bölgesinde yaşayan öğrencilerin, kar yağışı ile birlikte eğitim çilesi başladı. Bay Köyü İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler Yeni Mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğu için kara bata çıka okula gelip gitmek zorunda kalıyorlar. Yalınlığı yer yer 1 metreye ulaşan yolda, kürekle yol açan köylülerin yardımı ile ilerleyen çocuklar açılan patika yolu takip ederek okula gidip dönüyorlar. Patika yolda düşe kalka yola devam eden öğrenciler doğa kış şartlarına rağmen eğitimlerinde geri kalmamak için kar engelini aşmaya çalıştıklarını söylediler.

Bay Köyü Yukarı Mahalle sakinlerinden Ahmet ve Seyhan Beyter, köylerinin şehirden sadece 6 kilometre uzaklıkta bulunan köylerinde hastalarını kızakla, ev ihtiyaçlarını ise sırtlayarak evlerine ulaştırdığını belirttiler. Köylüler,"Bay köyünde Aşağı ve Yukarı olmak üzere iki mahalle bulunmaktadır. İl Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekibi Aşağı Mahalle'nin yolunu açmış, fakat 40 hanenin bulunduğu Yukarı Mahalle yolunu ise ancak Bay Köyü İlköğretim Okulu'nun bulunduğu noktaya kadar ulaşıma açmıştır. Öğrenciler her gün evlerinden 2 kilometre uzaklıkta bulunan patika yolu takip ederek okula gelip gidiyorlar. Biz köylüler de onlara yol açmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştular.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 14:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?