2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

İstinat duvarı çöktü

Hakkari'de 20 metre uzunluğunda ve 7 metre yükseklikteki istinat duvarı büyük bir gürültü ile çökerken, şans eseri can kaybının yaşanmadığı olayda yolun bir bölümünde çatlamalar meydana geldi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Bulak Mahallesi Muhtarı Eyüp Bor, olayın akşam saatlerinde meydana gelmesinin mahalledeki can kaybını önlediğini belirtti. Bor, "Mühürdaroğlu Caddesi altında 20 metre uzunluğunda ve 7 metre yükseklikte istinat duvarı bulunuyordu. Yağmurla birlikte toprağın yumuşaması ve önceki gün meydana gelen 3.8 şiddetindeki deprem nedeniyle duvar zarar gördü. Akşam saat 21:30 sıralarında büyük bir gürültü ile çöktü.

Olayın akşam olması can kayıplarını önledi. Gündüz olması halinde yolda gecenler veya duvarın altında geçmekte olan mahalle sakinlerinin ölümüne veya yaralanmasına neden olabilirdi. Çekmeyle birlikte caddede bulunan yol ise tamamen çatlamış durumdadır. Endişemiz, akşam saatlerinde mahalleye gelen ağır vasıta araçlarının bu yolu kullanması halinde yol tamamen çökmesidir. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ekiplerinin mahalleye gelerek duvarla ilgili tutanak ve duvarın biran önce yapılması için gereğinin yapılmasını istiyoruz. Duvar yeniden yapılmadığı taktirde yol tamamen çökecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?