5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

İstinat duvarı tehlike saçıyor

BU OKULUN ÖĞRENCİLERİ TEHLİKE ALTINDA

Hakkari İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin çökme tehlikesi ile karşı karşıya bulunun istinat duvarının korkusu içinde olduğu belirtildi.

Yaklaşık bir yıl önce Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği tarafından müteahhit bir firma aracılığı şehir içindeki Hakkari-Van karayolunda başlatılan yol yapım ve genişletme çalışmaları sırasında İl Emniyet Müdürlüğü binası karşı tarafında bulunan İmam Hatip Lisesi'nin 5 metre yüksekliğindeki taş istinat duvarının üst kısımları zarar görmüştü. Zarar gören duvarın altından geçerek okula giriş ve çıkış yapan öğrencilerin bir kaza ile karşılaşma ihtimalinin ilgili kurama bildirmesine, aradan bir yıl geçmesine rağmen halen bir önlemin alınmadığı bildirildi.

Görüşlerine başvurduğumuz öğrenciler ise üst kısımları yıkılan duvarın bazı taşlarının askıda kaldığını ve en ufak bir yağışlı havada üzerlerine çökebileceğini belirttiler. Öğrenciler, "Söz konusu duvar biz öğrencilerin giriş çıkış yaptığı kapının tam karşısında bulunmaktadır. Duvar yaklaşık 5 metre yüksekliktedir. Üst kısmı çökmüş ve bazı büyük taşlar ise askıda kalmıştır. Yağışlarla birlikte bu taşlar üzerimize düşmesinin korkusu ve endişesi içersindeyiz. Duvar yapılmadığı taktirde mutlak suretle çökecektir, buna eminiz. Çünkü taşları yerinde çıkmış durumdadır" şeklinde konuştular.

Lise yetkilileri ise, istinat duvarının yeniden onarılması için yaklaşık bir yıl önce Karayolları yetkililerine durumu bildirdiklerini, ancak bu yıl yapma sözü verdiklerini ifade ettiler.

Karayolları yetkilileri ise, duvarı en kısa zamanda yapacaklarını söylemekle yetindiler.

BU OKULUN ÖĞRENCİLERİ TEHLİKE ALTINDA
BU OKULUN ÖĞRENCİLERİ TEHLİKE ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 17:26:03
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 17:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?