4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İsyan ettiren çalışma

HAKKARİ'DE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI

Hakkari'de yapım ve genişletme çalışmaları tamamlanan caddede bir başka firmanın alt yapı çalışması yaparak yolu tahrip etmesi tepkiye neden oldu.

Hakkari Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) tarafından bir süre önce Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi'nde başlatılan ve Musa Anter Caddesi üzerinde devam eden çalışmalar hızla sürüyor. Yolu yapan müteahhit firmanın alt yapısını tamamlayıp kilit taşı çalışmaları başlatılacağı sırada başka bir firma tarafından yolun yeniden tahrip edilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Eren İnşaat Limitet Şirketi sahibi Abdurrahman Er, çalışmaların aksatılmasından dolayı ilerleme kaydedemediklerini belirtti. Er, "Yol yapım ve genişletme çalışmalarımız geceli gündüzlü devam ediyor. Alt yapısını tamamıyla bitirdik. Yolun serme sıkıştırmasını yaptık. Hastane civarında parke taşı çalışmalarına başladık. Ancak bir başka firma yolu yeniden kazarak çalışma başlattı. İşlerimizin akışını aksatmaktadır. Yeni döşediğimiz içme suyu şebekelerine de zarar vermektedir. Durum böyle olunca ister istemez çalışmalarımızda aksamalar meydana gelmektedir" dedi.

Hazır hale gelen yolu yeniden kazan Erzurum 1. Bölge Türk Telekom AZVA Telekomünikasyon firması yetkilisi Halef Dağlık ise, yol kenarını kazarak Telekom'a ait alt yapı çalışmasını sürdürdüklerini belirtti. Dağlık, "Biz isteyerek yolu tahrip etmedik. Yol genişletme ve yapım çalışmalarını yapan firma ile işlerimiz farklı olduğu için böyle gelişti. Onlar işlerini bitirdikten sonra biz işimize başladık. İşi birlikte yapmamızın olanağı yoktu. Yol genişletme ve yapım çalışmalarının aksamaması için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

HAKKARİ'DE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 18:16:05
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 18:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?