4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İzinsiz yol kazısına para cezası

Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, cadde ve sokaklarda izinsiz olarak içme suyu ve kanalizasyon kazısı yapanlara ağır para cezaları uygulayacaklarını belirtti.

Bir süre önce şehrin değişik cadde ve sokaklarına döşenen kilit taşlarının, yapılan izinsiz kazı çalışmaları sonucunda yeniden tahrip edilmesi belediye ekiplerini harekete geçirdi. Belediye Başkanı Kazım Kurt, kış aylarında içme suları arızalanan bazı vatandaşların izin almadan kazı yapmaları nedeniyle caddelerin harabeye döndüğünü belirtti. Tahrip edilen kilit taşlarını yeniden döşemeye başladıkların anlatan Kurt, su ve kanalizasyon müdürlüklerinin kazı yapanları sıkı takibe aldıklarını söyledi.

Devlet Hastanesi kavşağında yapılan kilit taşı çalışmalarını denetleyen Başkan Kurt, "Kış aylarında toprak kayması nedeniyle çöken kilit taşlarını yeniden yerlerine yerleştirdik. Bazı vatandaşların kış aylarında içme suyu şebekeleri tahrip olduğu için izinsiz kilit taşlarını yerinden sökmeleri üzerine ekiplerimiz harekete geçti. Su ve Kanalizasyon Müdürlüklerimiz kilit taşlarına zarar verenleri yakın takibe almış durumdadır. Bundan sonra izin almadan en ufak bir kazı yapılmayacaktır. Kazı yapanlar ağır para cezaları kesilecektir. Su veya kanalizasyon şebekesinde sıkıntı olan vatandaşlarımız bize başvuracaklar. Kilit taşı olan caddelerde eğer kazı yapacaklar ise, bu tahribatın ücretini ödedikten sonra ekiplerimiz gözetiminde işlerini yapacaklardır.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 17:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?