2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Jandarma protesto edildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde jandarma kontrol noktalarında artan denetimleri protesto eden sürücüler kontak, esnaf da kepenk kapatıp oturma eylemi yaptı. Kaymakamlık ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na giden grup, istifa çağrısında bulundu.


Kamyon şoförleri sabah saatlerinde bir konvoyla hükümet konağı önüne onlarca aracı park ederek eylem yaptı. Hastaneye giden yolu tamamen trafiğe kapatarak eylemlerine devam eden araç sürücüleri, oturma eylemi yaparak ilçe kaymakamını istifaya çağırdı. Daha sonra yürüyüş yaparak İlçe Jandarma Komutanlığı'na giden kalabalık grup, bir dakikalık oturma eylemi yaptı.
İran ve Irak sınırlarını birbirine bağlayan köy ve mezra yollarına son zamanlarda kurulan askeri arama kontrol noktalarında artan denetimlere duyulan tepkiye esnaf da destek verdi. Şemdinli esnafı, son zamanlarda köylerde ve ilçe dışında artırılan askeri kontrol noktalarında, 1 kilo şekeri bile faturalı geçirmelerine rağmen ciddi sıkıntılar yaşadıklarını öne sürerek soruna çözüm getirilmesini istedi.


Eylem nedeniyle ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı. İlçe Emniyet Müdürü Aytekin Uyar, eylemcileri sakin olmaları konusunda uyardı. Kalabalık kitle, eylemlerine sorunlarına çözüm getirilinceye kadar devam edeceklerini ve araçlarını park ettikleri yerden kaldırmayacaklarını belirtti. İlçede kepenk ve kontak kapatma eylemi devam ederken, Kaymakam Hakan Şen'in 10 kişi ile görüşüp sorunlarını dinleyeceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 16:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?