27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Jandarmada nöbet değişimi

Van Jandarma Asayiş Komutan Vekili Tümgeneral N.Ali Karababa, bölücü örgütün bölgede sağlanan huzur ve güven ortamını iç ve dış mihrakların kışkırtmaları ile bozma yönünde bazı eylemlere başladığını belirterek, "Bu hainlerin dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de kötü emellerine asla ve asla ulaşamayacaklardır" dedi.

Hakkari İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mithat Karaca'nın, görevini Jandarma Kurmay Albay Erhan Kubat'a devretmesi dolayısıyla bugün bir tören düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan devir teslim törenine, Hakkari Vali Vekili Sezgin Üçüncü, Jandarma Asayiş Komutan Vekili Tümgeneral N.Ali Karababa, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdal Öztürk, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile çok sayıda davetli ve korucu katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı'nın tarihçesi ve devir teslim yapan komutanların öz geçmişleri okundu.

Komutanların öz geçmişlerinin okunmasından sonra İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mithat Karaca görevini İstanbul Harp Okulu Komutanlığı'ndan gelen Jandarma Kurmay Albay Erhan Kubat'a teslim etti. Albay Kubat ise, kendisine teslim edilen görevi devir aldı. Daha sonra tören alanına getiren İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mithat Karaca'nın forsu görevi devir alan yeni İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Erhan Kubat tarafından Albay Karaca'ya teslim edildi.

Devir teslim yapan komutanlara değişik hediyeler veren Jandarma Asayiş Komutan Vekili Tümgeneral N.Ali Karababa, törende yaptığı konuşmada bölücü örgütünün bölgede sağlanan huzur ve güven ortamını iç ve dış mihrakların kışkırtmaları ile bozma yönünde bazı eylemlere başladığını anlattı.

Hainlerin dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de kötü emellerine asla ve asla ulaşamayacaklarını belirten Tümgeneral Karababa, "Bu konuda herkesin sorumluluk bilincinde olması, bölücü örgütü destekleyecek tutum ve davranışlara teşebbüs etmemelerini bir kez daha vurgulayarak hatırlatmak istiyorum. Bölge halkımız, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetimiz'e ve onun ilkelerine gönülden bağlıdır. Huzur ve güven ortamının bozulmasını da asla istememektedir. Bunu teröre gösterdiği tepki ve güvenlik güçlerine verdikleri her türlü destekle ortaya koymaktadır. Bölge halkına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) duyduğu güven ve vermiş olduğu destek nedeniyle şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Tören yapılan konuşmanın ardından Tümgeneral Karababa davetlilerle tokalaşarak bir süre görüştü. Tören daha sonra VIP salonunda verilen ikramla son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 15:56:52
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 15:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?