4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kabe maketi etrafında hac provası

Hakkari İl Müftülüğü tarafından, bu yıl kutsal topraklara gidecek vatandaşlara kabe maketi etrafında tatbikat yaptırılarak, hac vazifesi hakkında bilgiler verildi.

Hacı Sait Camii'nde İl Müftülüğü tarafında düzenlenen tatbikata, bu yıl hacca gidecek olan bayan ve erkek hacı adayları katıldı. Hakkari Müftüsü M. Ali Öztürkçü, imamlardan Burhan Hetemoğlu, Lokman Çiftçi, M. Sait Ongan, Niyazi Çakır ve Abdullah Akboğa, hacı adaylarına ihramın nasıl giyileceğini uygulamalı olarak gösterdikten sonra adaylara tavaf ve hac görevi hakkında bilgiler verdi. İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü, adayların kutsal topraklarda güçlük çekmemeleri ve ibadetlerini eksiksiz yapmaları için böyle bir eğitim verdiklerini söyledi. Öztürkçü, tatbikatlı olarak verilen eğitim sayesinde hacı adaylarının sanki Kabe'ye gitmiş gibi eğitildiğini ifade ederek, "Hacı adaylarımızın kutsal topraklara hazır hale getirilmesi için 7 gün boyunca eğitimler verdik. Hakkari'de 60'ı bayan olmak üzere 191 hacı adayını 27 Kasım tarihlerinde yapacağımız bir programla kutsal topraklara gitmek üzere Van'a uğurlayacağız. Ayrıca bu yıl kutsal topraklara gitmek üzere müftülüğe 2 bin 174 kişi müracaat etti. Diyanet kanalı ile 191, özel şirket kanalı ile 99 hacı adayı kutsal topraklara gitmeyi hak kazandı" dedi.

Hacı adayları din görevlileriyle birlikte cami ortasına yerleştirilen kabe maketi etrafında tekbir getirerek tavaf yaptı. Uygulamadan memnun kaldıklarını söyleyen hacı adayları, bu tatbikat sayesinde bütün kuralları en ince ayrıntısına kadar öğrenme imkanı bulduklarını söyledi. Türkçe bilmeyen bazı bayanlara ise İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü, tercümanlık yaparak kabe hakkında detaylı bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 15:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?