5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Kader, doktor olmak istiyor

ANNESİ VE İKİZİ HASTANEYE ULAŞAMADAN ÖLEN KADER, DOKTOR OLMAK İSTİYOR

Hakkari'de, yaklaşık 6 yıl önce sağlık ocağı ile doktorun bulunmadığı, yolun da kardan kapalı olduğu köyden hastaneye ulaştırılmaya çalışılırken kendisine hamile olan annesi ile ikiz kardeşini kaybeden küçük Kader, okuyup köyüne doktor olmak istiyor.

Akkaya köyünde, 98 öğrencisi bulunan 3 derslikli Şehit Ast. Salim İzleyen İlköğretim Okulu'nda yaşı tutmamasına rağmen misafir öğrenci olarak öğrenim gören Kader Demirel, hastaneye yetiştirilmeye çalışıldığı sırada yolda dünyaya getirdiği ikiz kardeşi biriyle birlikte hayatını kaybeden annesi Sinem Demirel gibi başkalarının da ölmemesi için eğitime büyük önem veriyor. Türkçe konuşmayı yeni yeni kavramaya çalışan Kader, Kürtçe konuşarak annesi gibi başkalarının ölmemesi için okuyup kendi köyüne doktor

olmak ve insanları iyileştirmek istediğini söyledi.

Nadir Seven, Nazife Göler ve Murat Çiftçi isimli öğrenciler ise, Kader'e hamile olan annesinin köylüler tarafından kızakla hastaneye götürülmeye çalışılırken yolda doğum yaparak ikiz çocuk dünyaya getirdiği belirtti. Öğrenciler, "Ancak doğum sonrası annesi ile kardeşi vefat etti. Hayatta kalan bu arkadaşımıza da Kader ismi verildi. Bu arkadaşımız şu anda bizimle birlikte okula gidiyor. Kendisi sürekli bize, 'Ben okuyup köyüme doktor olmak istiyorum. Doktor olunca köydeki insanları tedavi edeceğim diyor"

şeklinde konuştu.

Türkçe bilmediği için yaşanan talihsiz olayı Kürtçe anlatan ve duygulanarak gözyaşlarına hakim olamayan babaanne Adile Demirel de ölen gelininden kalan torunu Kader'i bu yaşa getirdiğini belirterek, "Hayatta kalan torunumu ben büyüterek bu yaşa getirdim. Şu anda okula gidiyor. Kendisi doktor olmak istiyor. Bizler de okuyup doktor olmasını istiyoruz. Annesi öldü, başkalarının ölmemesi için doktor olup insanları iyileştirmesini istiyoruz" dedi

Üvey anne Semra Demirel ise Kader'in okumayı çok istediğini, yaşı küçük olduğu için kaydı olmamasına rağmen bir an önce okuyup bir şeyler öğrenmek için okula gittiğini belirtti. Demirel, "Kader bizlere, 'Okuyup köyüme doktor olmak istiyorum' diyor. Biz de istiyoruz okuyup doktor olmasını. Artık kimsenin annesi gibi doktorsuzluktan ölmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

ANNESİ VE İKİZİ HASTANEYE ULAŞAMADAN ÖLEN KADER, DOKTOR OLMAK İSTİYOR
ANNESİ VE İKİZİ HASTANEYE ULAŞAMADAN ÖLEN KADER, DOKTOR OLMAK İSTİYOR
ANNESİ VE İKİZİ HASTANEYE ULAŞAMADAN ÖLEN KADER, DOKTOR OLMAK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 12:41:04
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 18:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?