2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kaderleri ile baş başa kaldırlar

Hakkari İl Genel Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Korkmaz, köylerine geri dönen vatandaşların kaderleri ile başbaşa bırakıldığını iddia etti.


Hakkari'de 1995 yıllında 'Güvenlik' gerekçesiyle boşaltılan 400 haneli Ördekli köyüne 2004 yılında geri dönüş yapan vatandaşlara hiçbir hizmet götürülemediğini belirten Korkmaz, köylülerin yaptığı başvuruların ise sonuçsuz kaldığını iddia etti. Köylülerin yaşadığı sıkıntılarla ilgili bir rapor hazırlayacağını belirten Korkmaz, "Köylüler göç ettikleri yerlerde işsizlik ve ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldılar. Ekonomik olarak geçimini sağlayamayan köylüler, 2004 yılında hükümetin geri dönüş projesi kapsamında büyük bir umutla köylerine yerleştiler. Ancak hükümetin geri dönüş yapmaları durumunda başta ekonomik destek ve altyapı sorunlarının giderilmesi olmak üzere, köylülerin bütün sorunlarının çözüleceğine dair verdiği sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Köylerde yaptığımız incelemelerde köylülerin başta yol, su, elektrik olmak üzere birçok sorunla boğuştuğuna şehit olduk. Sorunları yerinde tespit ettik. Konuyla ilgili hazırlayacağımız rapordan sonra sorunu çözümü için il genel meclisiyle birlikte gereken girişimlerde bulunacağız" şeklinde konuştu.


Hakkari Valisi Muammer Türker, yörede onlarca köyün bulunduğunu belirterek, "Söz konusu Ördekli köyünün ise hangi konumda olduğunu bilmiyorum. Köyün içinde bulunduğu durumu araştıracağız ve gereken neyse yapacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 14:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?