5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Kadınların okuma azmi

KADINLARIN OKUMA AZMİ

Hakkari'de çeşitli nedenlerden dolayı okuyamayan bayanlar ilerlemiş yaşlarına rağmen açılan okuma yazma kurslarına ilgi gösteriyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında açılan 50 okuma-yazma kursuna 166 erkek ile 415 bayan olmak üzere toplam 581 kursiyerin katıldığı bildirildi. İlköğretim okullarında eğitim öğretim dönemi boyunca açılan kurslara okuma-yazma bilmeyen vatandaşların katıldığını, başarılı olan kursiyerlerin açık ilköğretim okuluna kayıtlarının yapılmakta olduğu kaydedildi.

Işılay Saygın Kilim Atölyesi'nde açılan okuma-yazma kursuna katılan bayanlar, öğretmenlerinin anlattıklarını büyük bir titizlikle dinleyerek bir şeyler öğrenmeye çalışıyor. Genç kızlarla birlikte kursa katılan Siti Özer (70), Güllü Aslan (55) ve Saliha Karataş (55) isimli bayanlar da ilerlemiş yaşlarına rağmen kendilerine öğretilenleri defterlerine not alarak kitap okuyup okuma yazma öğrenmeye çalışıyor. Yaşlı kadınlar, öğretmeni tarafından sorulan bütün sorulara tahtaya çıkarak cevap veriyorlar.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Güllü Aslan, Nazlı Timur ve Pınar Temel, çeşitli nedenlerden dolayı daha önce okul okuyamadıklarını belirterek, bu nedenle ilerlemiş yaşlarına rağmen açılan kurslara katılarak okuma-yazma öğrenmeye çalıştıklarını belirttiler. Okuma yazma bilmedikleri için gittikleri kurumlarda sıkıntı çektiklerini belirten kadınlar, "Okuma yazmamız olmadığı için sıkıntı çekiyorduk. Ancak şimdi ise biraz da olsa açılan bu kurs sayesinde okuma yazma öğrenerek ve sıkıntıyı

aşmış olduk. Bizlere bu imkanı sağlayan Hakkari Valisi Muammer Türker başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Kurs öğretmeni Mehmet Uz da, daha önce çeşitli nedenlerden dolayı okuyamayan vatandaşların, şimdi ise açılan okuma yazma kurslarına katılarak ellerine geçen bu fırsatı iyi değerlendirmeye çalıştıklarını belirtti. Kadınlar büyük bir dikkatle dersi dinleyerek bir şeyler öğrenmeye çalıştığını belirten Uz, "Kadınlar, okuma-yazmayı öğrendikten sonra hayat onlar için daha çok kolaylaşıyor ve okula giden çocuklarına da yardımcı olabiliyorlar. Gittikleri yerlerde sıkıntı çekmeden dertlerini anlatabiliyorlar.

Yaşlı bayanlarda geçmişte yaşadıkları sıkıntıları aşabilmek için kurslara katılarak okuma-yazma öğrenerek hayatlarını kolaylaştırmak istiyorlar" dedi.

KADINLARIN OKUMA AZMİ
KADINLARIN OKUMA AZMİ
KADINLARIN OKUMA AZMİ
KADINLARIN OKUMA AZMİ
KADINLARIN OKUMA AZMİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 17:48:02
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 17:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?