24
Nisan
2024
Çarşamba
HAKKARİ

Kafatası sürekli büyüyor

Hakkari’de doğduktan 7 ay sonra beyninde su toplamaya başlayan ve kafatası sürekli büyüyen 12 yaşındaki Fehmi Türen kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Hakkari’de koruculuk yaparak geçimini sağlayan 41 yaşındaki Hecer Türen, çocuğunun hastalığına çare bulabilmek için 17 yıldır yaptığı koruculuktan istifa etti.Antalya’nın Kepez ilçesinde 6 çocuğuyla bir gecekonduya yerleşen Hecer Türen, Fehmi Türen’in tedavisini yaptıramamaktan dert yanıyor. Kafatası sürekli büyüyen ve kendini ifade edemeyen Fehmi Türen, çevresine karşıda saldırgan bir tutum izliyor. Evden çıktığı zaman bir daha geri dönmeyen Fehmi Türen, birkaç kez kaybolmuş. Hecer Türen, Orta mental retardasyon(zeka geriliği)teşhisi konulan oğlunu 10 yıl boyunca Van ve Ankara’daki hastanelerde şifa aradı. Ayda en az iki kez havale geçiren ve yanında yetişkinin bir kişinin bulunması gereken Fehmi Türen’in zaman zaman kardeşlerine de zarar veriyor.

MAAŞLARI KESİLDİ

Yüzde 70 özürlü raporu bulunan Fehmi Türen için, Hakkari’de ailesine evde bakım maaşı bağlandı. Yalnız Türen ailesi Antalya’ya taşındığı için maaşları kesildi. Baba Türen bu maaşı tekrar alabilmek için iki ay önce Antalya Valiliği’ne bir dilekçe ile başvuru yaptı. Anne Siyehan Türen’inde hasta olması nedeniyle baba Hecer Türen, oğlunu bırakıp işe gidemiyor. Ailenin geçimini ise bir lokantada garsonluk yapan 18 yaşındaki Bahar Türen sağlıyor. Türen ailesi bu bayramın kendilerine uğramadığını çocuklarının sağlığının her şeyden önemli olduğunu dile getirdiler.

TEK MAAŞLA GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORLAR

6 çocuğuyla bir gecekonduda yaşadığını ve kızının maaşıyla geçindiklerini ifade eden baba Hecer Türen, “ Oğlum doğuştan hasta. Yıllardır hastalığına çare bulabilmek için çalıştım çabaladım. Elimde avucumda ne varsa sattım. Ama artık yetemez oldum. 17 yıl devletime koruculuk hizmeti yaptım. Çocuğumun tedavisi için Antalya’ya yerleşmek zorunda kaldım. Ben burada da çalışmak istiyorum ama Fehmi’yi bırakıp gidemiyorum. Hem kayboluyor, hem de çevresine zarar veriyor. Eve kilitlemek zorunda kalıyoruz” dedi.

BURUK BAYRAM

Oğlunun sağlığına kavuşması için yardım eli beklediklerini kaydeden baba Türen, “ Bir oğlum askerde, bir kızımda evlendi. Aylık 350 lira kira veriyoruz. Kızımın maaşı yetmiyor. Bende bir baba olarak kızımın eline bakmaktan çekiniyorum. Eşim hasta olduğu için Fehmi’ye bakamıyor. Mecbur ben evde kalmak zorunda kalıyorum. Yanında mutlaka yetişkin birinin kalması gerekiyor. Sıkıldığı zaman geceleri elinden tutup gezdiriyorum. Bayram geldi. Bu bayramı biz ise buruk geçiriyoruz. Çocuklarımın hiçbirine bayramlık alamadım. Bayram bize uğramadı. Evimizin kapısını kapalı tutacağız. Bu bayram gününde hayırseverlerden oğluma yardım etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2013 Cumartesi 12:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?