2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kalitesiz kömür bacaya zarar

Hakkari'de hava kirliliğine ve solunum yolları rahatsızlıklarına sebep olan kalitesiz kömür kullanımı yüzünden soba borularının kısa sürede tıkanması ev kadınlarına ayrı bir sorun yaşatıyor.

Hakkari'deki hava kirliliği nedeniyle en çok çocukların etkilendiği ve son günlerde hasta sayılarında artışların yaşandığı haberleri üzerine basın mensuplarını evlerine davet eden bazı aileler kalitesiz yakıtı verdiği zararı gözler önüne serdiler. Fakirlik nedeniyle kendilerini de ucuz ve kalitesiz kömür kullanmak zorunda kaldığını belirten aileler, olası zehirlemelere karşı sık sık soba borularını oluşan kurumdan temizlemek zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. Kalitesiz kömürün kötü koktuğu gibi evin içine de büyük zarar verdiğini belirten aileler, çocukların bu durumdan etkilenmemesinin mümkün olmadığını söylediler.

Leyla Kaya ve Halime Seven isimli bayanlar, son günlerde Hakkari'de kalitesiz kömür kullanımı yüzünden çocukların hastalandığının dilden dile dolaştığını anlatarak "Oysa kömür kullanımının başladığı günden beridir çocuklarımızı sürekli hastaneye götürüyoruz. Nedeni ise, hem hava kirliliği hem de evimizde kullandığımız kalitesiz yakıttan kaynaklanıyor. Evlerimizin içini görüyorsunuz geceleri bile kömürün kokuları yüzünden uyuyamıyoruz. Fakir olduğumuz için kalitesiz kömür kullanmak zorunda kalıyoruz. Şehrin semalarını siyah renkle kaplayan, hastalıklara neden olan hava kirliliğine neden kimse el atmıyor. Bazı kamu kurum ve kuruluşları ile ilin zenginleri de kalitesiz kömür kullanıyor. Peki bu kömürler nasıl şehre sokuldu. Neden kimse bunun hesabını veremiyor" şeklinde konuştular.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 16:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?