4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kamer, kadına yönelik şiddeti kınadı

Kamer Hakkari Kadın Merkezi Sorumlusu Suzan Selimoğlu, kadının insan hakları sorununun, şimdi her zamankinden daha da fazla insanlığın sorunu olduğunu belirtti.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Belediye Başkanlığı binası önünde bir gurup kadının katıldığı basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan Suzan Selimoğlu, kadın sorununun kadınların mensup olduğu toplulukların sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerine bağlı olarak nitel ve nicel farklılıklar göstermesine rağmen evrensel bir sorun olduğunu fark ettiklerini belirtti.

Şiddet yelpazesi içinde dünyanın her yerindeki kadınların psikolojik şiddet yaşadığını belirten Selimoğlu, dünyanın diğer bir yerinde ise hayatlarını kaybedecek boyutta fiziksel şiddetin yaşanabildiğini söyledi.

Kadın ikinci konumunu muhafaza etmeye çalışan, bireysel gelişimini, toplumsal katılımını engelleyen sistemin tek olduğunu ve dünyanın her yerinde hüküm sürmekte olduğunu belirten Suzan Selimoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Biz de yaşadığımız şiddet türleri sakat kalmamıza hayatımızı kaybetmemizde yol açsa da, yaşadıklarımızı evrensel boyutlu bir sorunun parçası olarak algılamaktayız. İşimizin tarifini hep birlikte yaptık. Feminizmi, kadının insan haklarını savunmak olduğunu, amacımızı kültür ve gereklerimizi kadın ve çocuklara zarar veren insan haklarına uymayan uygulamalarını ayıklayıp alternatiflerini geliştirmek olduğunu tarif ettik. Kadının insan hakları sorunu şimdi her zamankinden daha da fazla insanlığın sorunudur. Kadına yönelik her türlü şiddetin durdurulması için resmi ve sivil politikaların uygulayıcısı, destekçisi ve takipçisi olacağız."

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 19:01:40
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 19:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?