3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Kanalizasyon patladı okul tatil oldu

Hakkari'de bir ilköğretim okulunun bahçesinden geçen şehir kanalizasyonu ana şebekesinin patlaması sonucu yüzlerce öğrenci okulun içinde ve dışında mahsur kaldı.

Okulun içinde mahsur kalan öğrenciler kanalizasyon sularının geçtiği bahçeye konulan demirler üzerinden dışarı çıkartılırken, bazı öğrenciler ise görevliler tarafından kucaklanarak tahliye edildi. Bahçesini kanalizasyon sularının bastığı okul, etrafa ve sınıflara yayılan pis kokudan dolayı öğleden sonra tatil edilerek öğrenciler evlerine gönderildi.

Biçer Mahallesi'nde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu bahçesinden geçen şehir kanalizasyonu ana şebekesinin patlaması sonucu okulun çevresi kanalizasyon suları altında kaldı. Durumun Belediye Başkanlığı'na bildirilmesi üzerine okula gelen belediye ekipleri patlayan kanalizasyon ana şebekesini onarmaya çalışıyor. Bu sırada okula gelen öğrenciler ise etrafı kanalizasyon suları ile dolan okula alınmazken, okulun içinde mahsur kalan öğrenciler ise dışarı çıkamadı. Etrafa ve sınıflara yayılan kanalizasyon şebekesinden yayılan pis koku nedeniyle okul öğleden sonra tatil edilerek dışarıda bekleyen öğrenciler evlerine gönderilirken, okulun içinde kalan öğrenciler ise görevlilerin bahçeden geçen kanalizasyon sularının üzerine konulan demirler üzerinden geçirilerek dışarı çıkartıldı. Pis kokudan dolayı ağızlarını kapatan bazı öğrenciler demirler üzerinden geçirilirken, küçük yaştaki bazı öğrencilerde görevliler tarafından kucaklanarak okul dışına alındı. Okuldan çıkartılan öğrenciler evlerine gönderilirken okul ise öğleden sonra tatil edildi.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan TOBB İlköğretim Okulu Müdürü Haluk Aydoğan, okullarının önünden geçen belediye kanalizasyon ana şebekesinin her yıl olduğu gibi bu yıl da tıkandığını belirtti. Aydoğan, "Çocuklarımızın tifoya veya koleraya yakalanma tehlikesi var. Öğlenci olan öğrencilerimiz şuanda dışarıda onları kesinlikle içeri alamıyoruz. Belediyenin bu sorunu en kısa zamanda çözmesi gerekiyor. Belediyeden istediğimiz bu şebekenin en kısa zamanda okulumuzun sınırları dışına taşınmasıdır. Yoksa bu açılma ile çözülecek bir sorun değil. Bu sorunla her yıl sık sık karşılaşıyoruz. Buda okulumuzu, eğitim ve öğretimimizi olumsuz yönde etkiliyor. Okulumuzun ana sınıfları dahil bin 400 öğrencisi var. Şuanda okulumuzda sabahçı olan ortalama 700 öğrenci eğitim öğretim görmekte. Öğleden sonra da 200 öğrencimiz geldi. Ancak bu şartlarda kesinlikle onları bu suyun içerisinden okula almamız mümkün değil. Çünkü bu pisliği ayaklarıyla birlikte sınıflara da taşıyacaklar. Hasta olma riskleri çok büyük. Bu şebeke Bağlar Mahallesi'nden gelen şehrin bütün ana şebekesidir. Şuanda her türlü pislik burada mevcut" dedi.

Öğrenciler ise, okullarının pislik içinde olduğunu belirttiler. Pis kokudan dolayı ders işleyemedikleri için okul müdürü tarafından okullarının öğleden sonra tatil edilerek kendilerinin eve gönderildiklerini belirten öğrenciler, patlayan kanalizasyon şebekesinin biran önce yapılmasını istediklerini belirttiler.

Hakkari Belediyesi ekipleri ise patlayan kanalizasyon ana şebekesine onarmaya çalışıyor.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 18:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet eriş IP: 88.232.91.xxx Tarih : 4.09.2008 11:22:31

ben tobb ilköğretim okulu.nun bir öğrencisiyim ve bu kanalizasyon patladığında ben arkadaşlarımız sınıftaydık birden koku içeri yayıldı ve hizmetli kapıya gelerek dedi bize evinize gidin kanalizyon patladı ve sırada kameramanlarda dışardaydı biz hemen dırı çıktık ve müdür bey de ordaydı bize dedi burnunuzu ve ağzınızı kapatıp demirlerin üzerinden gidin bizde ordan uzaklaşıp eve gittik