2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Kanalizasyon sorunu çözülecek

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde afetler sonucu mağdur olan köylüler için yapılan konutlar, altyapı sorunları yüzünden kanalizasyon suları altında kaldı.

Etrafı saran pis kokular yüzünden evlerinde hapis olan vatandaşlar soruna çözüm bulunmasını isterken, Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkilileri ise ödeneğin gönderildiğini, yakın bir tarihte ihale açılıp bu sorunların giderileceğini belirttiler.


İlçe genelinde 1992 ile 2005 tarihleri arasında meydana gelen çeşitli afetlerde mağdur olan vatandaşlar için Akalın mevkide yaptırılan ve geçen yıl teslim edilen 117 afet konutunda alt yapı eksikleri yaşamı olumsuz etkiliyor. Onlarca afet mağduru ailenin getirilip yerleştirildiği konutlarda şimdi salgın hastalık endişesi yaşanıyor. Alt yapının olmadığı afet evlerinde, lağım suları olduğu gibi binaların arasına akıyor. Lağım suları, vatandaşın kendi imkanları ile yapmış olduğu çukurlarda açık durumdaki birikirken, üzerine de ağaç ve benzeri şeylerle örtülmüş durumda. Evlerine girip çıkarken burunlarını kapatmak zorunda kalan vatandaşlar, çocukların dışarıda lağım suları içinde oyun oynadığını belirtiyorlar. Konutlarda oluşan pis kokunun diğer mahallelere de sıçradığını, bir çok ailenin şimdiden taşınmaya başladığını belirten vatandaşlar "Deprem sonucu evlerimiz yıkıldı ve aylarca çadırda yaşadık. Devlet bize ev yaptı diye sevindik, ancak yapılan evlerde ciddi altyapı sorunları var. Bunların giderilmesi için birçok yere başvurmamıza rağmen kimse gelip ilgilenmiyor. Çocuklarımızın sağlığı tehlikededir. Pis kokuların çevreye yayılması nedeni ile konutlar dışında oturan aileler de rahatsız oluyor. Yapılan konutlar bir yıl aradan geçmeden döküldü. Başta valimiz olmak üzere tüm yetkililere gelip içinde bulunduğumuz bu durumu görmeleri içinde çağrıda bulunuyoruz" dediler.
Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkilileri ise, alt yapı için gerekli ödeneğin Bakanlıkça gönderildiği, yakın bir tarihte ihale açılıp bu sorunların giderileceğini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 13:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?