4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Kanalizasyondan çıkanlar şok etti

Hakkari'de tıkanan kanalizasyon şebekesini saatlerce süren bir çalışmanın ardından açabilen belediye ekipleri, çıkan çöp ve elbise parçaları karşısında adeta şok oldular. 

Dağgöl Mahallesi'nde bulunan kanalizasyon şebekesi, bazı vatandaşların evlerinden tuvaletlerine attıkları çöpler nedeniyle tıkandı. Şebekeden İbrahim ve Ramazan Temel isimli mahalle sakinlerinin evlerini lağım suları basması üzerine harekete geçen 10 kişilik belediye ekibi, bölgeye giderek vidanjör aracının da yardımı ile tıkanan kanalizasyon şebekesini yeniden açtı. 

Yaklaşık 2 saatlik bir çalışmanın ardından onarılarak yeniden açılan şebekenin içinden yırtık elbise parçaları ve çöp çıkması karşısında oldukça şaşıran belediye ekipleri, vatandaşları daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti. 

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari Belediye Başkan Vekili Cemil Akış, "Şebekenin içinden hiç ummadığımız çöp ve yırtık elbise çıkması bizleri adeta şok etti. Vatandaşlarımızın daha duyarlı ve dikkatli davranmalarını istiyoruz. Ekiplerimiz, yaptıkları çalışmanın ardından lağım sularının bastığı alanları itfaiye aracının yardımı ile tazyikli suyla yıkadı. Ayrıca DTP İl Başkanlığı'nın da desteği ile evlerine lağım suları girmesi sonucu halıları zarar gören 2 mahalle sakinine evlerinin ölçülerine göre halı alarak hediye ettik" dedi

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 18:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?